Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broöppning i domkyrkan

/
  • Musikföreningen Härnta består av Niclas Janson, Per Wrangenberg, Jonatan Persson, Stefan Engblom, Per Janson, André Högberg, Jacob Åström, Per Wikström och Jeja Svensson. Längst till höger syns Jejas dotter My.

Ny scen, nya artister och nya samarbeten.
Musikföreningen Härnta spänner bågen inför ännu en sommar med endagsfestivalen Broöppning.

Annons

När endagsfestivalen Broöppning återvänder för fjärde året i rad sker det med en stor nyhet – en scen i domkyrkan.

– Det är ett sätt för oss att utöka festivalen, men framför allt handlar det om upplevelsen att se musik i ett kyrkorum, säger Jeja Svensson som ingår i arrangerande Musikföreningen Härnta.

Loney Dear och Frida Hyvönen kommer spela på den nya scenen och arrangörerna har varit noga med att välja rätt artister.

– Framför allt Frida Hyvönen är väldigt avskalad och jag tror att det kommer bli en grym upplevelse att se henne på det här sättet, säger Jeja Svensson.

Förutom den nya scenen återkommer festivalen med en rad nya artister, bland andra Markus Krunegård, Anna Järvinen och The Deportees.

– Jag tycker att årets startfält är det starkaste hittills, säger Jeja Svensson.

En annan sak arrangörerna jobbat med är den grafiska profilen och utsmyckningen av festivalen.

Förra året kläddes S:t Petri Logen i tre olika färger, och i år kommer området prydas med handmålade vimplar.

Dessutom har Musikföreningen Härnta till i år inlett ett samarbete med Flatmate Web Agency i Härnösand. Det har bland annat lett till att biljetter nu säljs via Facebook och att Broöppning har en egen app.

– Det känns bra att vi lyckats göra en festival som vi själva skulle vilja gå på. Det har varit målet sedan vi började och det är fortfarande det vi strävar efter nu, säger Jeja Svensson.

Broöppning arrangeras på lördag på S:t Petri Logen i Härnösand.

Annons
Annons
Annons