Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brolle rullar in på Parken

/
  • I kväll spelar Brolle och hans Rock 'n' roll on tour på Folkets park i Örnsköldsvik. Med sig har han gästartisten Sara Löfgren.

Under dagen rullar Brolles rosa Cadillac in i Örnsköldsvik.
I kväll är det nämligen dags för hans Rock 'n' roll on tour att göra ett stopp på Folkets park.

Annons

Kjell "Brolle" Wallmark har varit ute på de norrländska vägarna i lite mer än en månad. I slutet av juni gjorde turnén ett stopp i Kramfors och nu har turen kommit till Örnsköldsvik. Det är inte första gången Brolle gästar staden. Bland annat har han spelat på Fjällräven center som en del av "Ladies night" för några år sedan.

– Örnsköldsvik är lite av en bortglömd spelplats så den här spelningen ska bli extra kul, säger Brolle.

Rock 'n' roll on tour går ut på att återskapa stämningen som fanns i de svenska folkparkerna på 1950- och 60-talen. Bilarna är amerikanare, håret är fullt av brylkräm, stilen är rockabilly och folkfesten håller på hela natten. Kvällen börjar med trubadurer som spelar och sedan uppträder flera band innan det är dags för Brolle att äntra scenen.

– Jag ville ha den här råa, nära folkfesten, en helkväll där allt hör ihop. God mat, trevlig stämning - jag vill helt enkelt återskapa hela idén med folkparkerna, säger Brolle.

Han understryker att han själv bara är en del av kvällen. Den börjar långt före han går på scenen och slutar inte när han går av.

– Jag brukar spela vid elva och sedan fortsätter kvällen efter det. Jag är bara en del av konceptet. Jag vill inte att folk ska komma dit bara för att titta på mig, utan man ska vara där hela kvällen och uppleva allt, säger han.

Till Örnsköldsvik tar han med sig gästartisten Sara Löfgren, som slog igenom i tredje säsongen av dokusåpan "Fame factory". Hon var även med på premiären av Rock 'n' roll on tour i Piteå den 23 juni.

– Vi känner ju varandra, jag och Sara, så det brukar bli hålligång, säger Brolle.

Hittills är han nöjd med hur Rock 'n' roll on tour har fungerat och tycker att det verkar som att besökarna har njutit av upplevelsen och haft roligt. Tanken har hela tiden varit att göra turnén till ett återkommande inslag varje sommar.

– Till slut kommer man ha lärt känna så många på de olika platserna att det känns som att man kommer tillbaka för att träffa sina vänner, säger Brolle, som gärna skulle vilja ta turnén även till de södra delarna av Sverige framöver.

På lördag ska Brolle vara med i "Sommarkrysset", men annars har han inte så mycket planerat utöver turnén, som avslutas den 26 augusti i Boden.

– Jag fokuserar på det här en månad framöver. Sedan i januari ska vi sätta oss ner och börja planera inför nästa sommar, säger han.

Annons
Annons
Annons