Annons

Billy vill fixa partystämningen

/

Vad vore festivaler och stadsfester utan coverband? Nu gästas både Sommarfesten och Matfesten av ett av Sveriges bästa tributeband; Gyllene Tider-hyllande Billy.

Billy är ett party- och tributeband från Uddevalla som turnerar land och rike runt och som stolt håller liv i Per Gessles och Gyllene Tiders låtar. Under gårdagskvällen spelade bandet på Matfesten i Härnösand och i kväll uppträder de på Sommarfesten i Örnsköldsvik.

– Målet är att höja stämningen till max och ge partykvällen extra krydda. Det ska vara fullt ös från början till slut, säger bandets sångare Daniel Wollbratt.

Billy har nio år på vägarna bakom sig, med ett flertal hundra spelningar i bagaget. Mest frekvent spelade låtarna är ”Gå & Fiska”, ”Flickorna på TV2” och ”Sommartider”.

– Bättre låtar går inte att hitta. Gyllene Tiders låtar är som nationalsånger för den svenska sommaren. Jag och resten av bandet kan sitta i timmar i bilen och lyssna på låtarna, trots att vi spelar dem kväll efter kväll. Det ger oss också en trygghet på scenen, vilket vi tror märks utåt mot publiken, så vi kan lyfta deras partyhumör till tusen, säger Daniel Wollbratt.

Annons
Annons
Annons
Dela
  • +1 Intressant!
Annons
För att kunna se bubblare behöver du skapa ett konto.
Du får även tillgång till:
  • Spara artiklar i din personliga läslista.
  • Kommentera vårt innehåll.
  • Få lokala erbjudanden.
Skapa konto
Annons
Annons