På allehanda.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

10 000 trängdes på Urkult

+
Läs senare
/

Det blev en lyckad upplaga av festivalen Urkult i Näsåker. På torsdagen befann sig närmre 10 000 personer inne på området.

– Av säkerhetsskäl hade vi inte kunnat släppa in många fler än de som redan var där, säger festivalgeneral Lars Enberg.

Men trots det stora antalet handlade det inte om något publikrekord. Enligt Lars Enberg brukar det vara ungefär samma antal personer på torsdagen varje år.

– Skillnaden i år var att många satte sig tidigt i slänten och väntade på Eldnatten. Det gjorde att stämningen spred sig tidigt och det kändes som att det var ännu fler på området, säger han.

Efter Eldnatten, som arrangerades vid midnatt, uppträdde festivalens huvudnamn Laleh på stora scenen.

– Hon var väldigt nöjd efteråt och sa att publiken var väldigt kärleksfull. Det sa de flesta artisterna efter sina framträdanden, säger Lars Enberg.

Hur många som besökte festivalen under fredagen och lördagen vet inte arrangörerna men Lars Enberg uppger att det inte var lika många som på torsdagen.

Årets arrangemang blev även lugnt och passerade utan några större incidenter.

– Vi kommer utvärdera festivalen med polisen men min känsla är att allt flutit på jättebra. Alla är från artister till arrangörer, besökare och säkerhetspersonal är nöjda, säger Lars Enberg.

Huruvida festivalen gick ihop ekonomiskt är ännu oklart eftersom pengarna ännu inte räknats ihop. Men att det blir Urkult nästa år igen råder det ingen tvekan om.

– Urkult kommer absolut tillbaka, säger Lars Enberg.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons