Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är nya Volvo V40

/

Under tisdagen släppte Volvo de första officiella bilderna på den nya modellen av V40.
"Äkta skandinavisk lyx med klassledande säkerhet och köregenskaper", är Volvos budskap när den premiärvisas om en vecka på årets bilutställning i Genève

Annons

– Nya Volvo V40 är den första nya modell som tagits fram helt i linje med vår kundorienterade strategi "Designed Around You". Den är fullmatad med klassledande högteknologi och kommer att ge våra tuffaste konkurrenter en hel del huvudbry, säger Volvo Personvagnars VD Stefan Jacoby.

Nya V40 ska präglas av hög kvalitet och hantverkskänsla in i minsta detalj. Den nya helt digitala instrumenteringen ger möjlighet till personlig utformning och information

Motorprogrammet spänner från Volvo Personvagnars första diesel med koldioxidutsläpp på 94 g/km (3,6 l/100 km) till den turboladdade bensinmotorn T5 på 254 hk, med acceleration från 0 till 100 km/h på 6,7 sekunder. Alla motorer har start-stop och bromskraftåtervinning, både med manuell och automatisk växellåda.

– Nya V40 har en superbekväm cockpit med perfekt ergonomi och avancerad teknik som får föraren att känna sig säker och fokuserad, med full kontroll. Just den förarorientering som Volvos moderna bilar står för, säger Stefan Jacoby.

Volvo Personvagnar räknar med att sälja 90 000 exemplar per år av nya Volvo V40. 85 procent av totalvolymen kommer att köras av europeiska kunder. . Produktionen startar i maj 2012 och bilen kommer att byggas i Volvo Personvagnars fabrik i Gent i Belgien.

Annons
Annons
Annons