Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modemedvetna grabbar tag i trender

/

Att tjejer följer trender är knappast något nytt, men hur ser det egentligen ut på grabbfronten? Bryr sig killar om mode lika mycket som tjejer gör och är det stor efterfrågan vad gäller moderna kläder bland killar? Vi har kollat upp.

Annons

Killar har i dag blivit mer medvetna om vad som är modernt och vad de vill ha. Det menar företrädare för tre klädbutiker som alla anser att förfrågan på det som är trendigt har ökat på några år.

- Generellt så vet killar i dag vad de är ute efter, säger Lars Eriksson, butikschef på Ekholms i Örnsköldsvik. De frågar var vi har det som är trendigt och är oftast ute efter vad som är modernt. Många köper inte kläder för att de vill sticka ut ur mängden och bära något nytt, utan de flesta köper moderna plagg när de ska på fest eller göra något roligt.

Många killar tycks veta vad som är inne för stunden och frågar ofta efter vad som är trendigt.

- Vi har väldigt stor efterfrågan när det gäller moderna kläder i dag, berättar Linda Persson som jobbar på den relativt nyöppnade butiken Moyo i Örnsköldsvik. Faktiskt så är det inte bara äldre killar som frågar, utan det går ganska långt ner i åldrarna. Unga killar på tolv år vet precis vad de är ute efter.

På frågan om vilken typ av kläder som går bäst hos de tre butikerna Moyo, Ekholms och Tetre, den senare belägen i Härnösand, är alla väldigt eniga om svaret.

- Jeansen går definitivt bäst. Vi säljer jeans av alla dess slag. I höst är det blandade modeller som gäller. Allt från raka siluetter till utsvängda jeans, berättar Rikard Horn som är butikschef på Tetre.

- Vi säljer otroligt mycket jeans, säger Linda Persson. T-shirts är det också många som köper, men de allra flesta är ute efter ett par nya jeans.

Att killar blivit mer medvetna tycks vara något som de håller med om och vilken vara som är populärast är också likt i de tre affärerna, men vem är det egentligen som sätter trenderna? Vi frågade dem om vilka de ansåg influerade kunderna mest, Takida från Ångermanland eller en stilist såsom Alex Schulman från Stockholm.

- Här i Ångermanland tror jag absolut att det är Takida, säger Lars Eriksson på Ekholms. Många vet vilka de är och de har en lokal förankring till bygden.

- Jag tror att Takida har stor påverkan här uppe vad gäller killars klädval. De flesta vet vilka medlemmarna är men ingen har nog en aning om hur Alex Schulman ser ut, tror Linda Persson.

Rikard Horn i Härnösand är dock lite tveksam.

- Jag tror killar hämtar information lite varstans. Media har en otroligt stor påverkan och många vet vad som är modernt bara genom att läsa bloggar och tidningar. Ungdomar är i dag väldigt snabba på att snappa upp trender som gäller över hela världen och jag tror varken Takida eller Alex Schulman klär sig så mycket i plagg som inspirerar.

Annons
Annons
Annons