Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt kvinnomord i Birsta

En 53-årig kvinna från Sundsvall hittades i går kväll död i sin bostad i västra Birsta. Polisen rubricerar händelsen som mord.

Annons

Vid 22-tiden på tisdagskvällen kontaktades Sos alarm av en person som upplevde att något inte stod rätt till utanför huset där kvinnan bodde. Polisens tillförordnande informationschef Annica Odelind vill inte berätta vad som väckte personens misstankar, skriver Sundsvalls Tidning på nätet.

Polis åkte till platsen, där de fann kvinnan och upptäckte att hon blivit utsatt för ett grovt våldsbrott med dödlig utgång, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Annica Odelind vill inte berätta detaljer om kvinnans skador, eller vilken typ av våld som tros ha riktats mot henne.

– Det kan vi inte säga helt säkert innan obduktionen är klar. Först då vet vi den exakta dödsorsaken, säger hon till ST.

Ett stort område har spärrats av, och kriminaltekniker har undersökt platsen hela natten.

Den tekniska undersökningen kommer att fortsätta under dagen, och förhör kommer att hållas med bekanta till kvinnan.

Polisen söker personer som befunnit sig i västra Birsta under gårdagskvällen.

– Vi vill att alla som har varit där hör av sig till oss. Det kan vara svårt för enskilda att avgöra vad som är viktigt. Därför vill vi att så många som möjligt hör av sig, så att vi kan bedöma vad som är värdefullt och inte.

Enligt Annica Odelind fanns på onsdagsmorgonen ingen misstänkt för gärningen. Alla kvinnans anhöriga hade inte heller blivit underrättade om dödsfallet.

Brottet utreds av länskriminalavdelningen i Sundsvall.

Annons
Annons
Annons