Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänks för sexbrott släpptes

Annons

En anställd vid en förskola i Malmö är misstänkt för sexuellt övergrepp, försök till våldtäkt och sexuellt ofredande. Det är tre barn som har utsatts och det har skett på förskolan. Övergreppen avslöjades i juni och sedan dess har han suttit häktad. På onsdagen försattes han på fri fot sedan hovrätten hävt tingsrättens häktningsbeslut. Den 32-årige mannen bedöms inte kunna skada utredningen, rapporterar SVT Sydnytt.

Misstankarna mot honom kvarstår.

Mannen, som är i 30-årsåldern, har varit anställd vid den privata förskolan i tre år. Dessförinnan arbetade han vid en annan förskola i Malmö, och var även där utpekad för sexbrott, skriver Sydsvenskan. Föräldrarna på förskolan har informerats om händelserna på ett informationsmöte.

Polisen vill inte uttala sig om hur många barn som totalt kan vara utsatta.

Det kan jag inte kommentera nu, vi får återkomma om det, säger Kristina Meijer, chef på enheten för familjebrott på Skånepolisen Vi håller förhör och utefter det så tar åklagaren sina beslut. Vi gör detta nogsamt och får se om det finns ytterligare barn som har något att berätta om.

Utöver de tre barn som mannen är misstänkt för att ha utsatt för övergrepp, berättar åklagaren att man utreder ytterligare en händelse från 2005 som involverar ett annat barn.

Mannen nekar till brott.

Annons
Annons
Annons