Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer än 100 dödsoffer i Syrien

Annons

Konflikten i Syrien krävde ytterligare minst 102 människoliv under lördagen. Dagen innan dödades minst 116 människor, en av dem en volontär från Röda halvmånen som sköts till döds vid en räddningsaktion i staden Deir Ezzor.

Enligt den Londonbaserade, regimkritiska organisationen Syriska Människorättsobservatoriet dödades 102 människor runtom i Syrien på lördagen. Två tredjedelar av offren var civila.

Den blodiga lördagen följde på en minst lika blodig fredag, då minst 116 människor dog, däribland den 23-årige volontären för Röda halvmånen Bashar al-Yossef. Han sköts till döds i staden Deir Ezzor. al-Yossef bar kläder med tydliga markeringar som visade att han tillhörde den syriska delen av Röda halvmånen, enligt Internationella rödakorskommittén (ICRC).

Han var den fjärde hjälparbetaren som dödades i regionen.

Vi är chockade över hans död, den är oacceptabel, sade Abdul Rahman al-Attar som är chef för Röda halvmånen i Syrien till Reuters.

Den hårt pressade diktatorn Bashar al-Assad meddelade på lördagen att han ombildar den syriska regeringen. Men han undvek förändringar på flera av de viktiga posterna i regeringen.

I enlighet med "dekret 210" beslutade al-Assad att en ny regering bildas under premiärminister Riad Hijab, som tidigare varit jordbruksminister, uppgav statlig tv. Utrikesminister Walid al-Muallem behåller sin post, liksom försvars- och inrikesministern.

Annons
Annons
Annons