Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många döda i flyganfall i Sinai

Annons

Egyptiskt stridsflyg och marktrupper dödade 20 "terrorister" i nattliga flyganfall i Sinai, nära gränsen till Israel, uppger en militärkälla för Reuters.

Militärkällan tillade att anfallen fortfarande pågick under morgonen. De var ett svar på attacken mot egyptiska gränsvakter i söndags och de skedde i Sheikh Zouaid, en mil från Gaza. Invånare där uppgav för Reuters att de såg två militärplan och hörde ljudet av explosioner. Andra vittnade om att de såg tre bilar träffas.

Tidigare under natten besköts egyptiska säkerhetsstyrkor vid vägspärrar av okända angripare både i staden al-Arish och i Rafah vid gränsen till Gazaremsan. En polis och en privatperson skadades vid attackerna, enligt Reuters reporter.

Invånare protesterar

I al-Arish samlades hundratals demonstranter utanför guvernörens kontor natten till onsdagen. De krävde bättre beskydd efter den senaste tidens attacker.

Laglöshet har brett ut sig på Sinaihalvön efter Hosni Mubaraks fall. En av vägspärrarna som anfölls under natten hade attackerats 28 gånger tidigare sedan det egyptiska upproret startade för 18 månader sedan, enligt den egyptiska nyhetsbyrån Mena.

Tunnlar förseglas

Tidigare under tisdagen sökte egyptiska soldater och polis sökte igenom hem i al-Arish i jakt på misstänkta inblandade i räden över Israelgränsen i söndags. I Rafah vid gränsen till Gaza började egyptierna försegla de många smuggeltunnlarna.

I Kairo hölls militärbegravning för gränssoldaterna som angriparna dödat.

I den blodiga attacken i söndags dödade 35 angripare 16 egyptiska gränssoldater innan de forcerade gränsen och tog sig in i Israel. De blev snart nedskjutna av en israelisk stridshelikopter.

Attacken har blivit politiskt känslig eftersom angriparna tycks komma från Gaza, med vars styresmän Kairo har goda relationer.

Annons
Annons
Annons