På allehanda.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Loreen fokuserar helt på sin show

+
Läs senare

Anbuden haglar, men Loreen tar det kallt. Inför schlager-EM i Azerbajdzjan låter hon utländska medier vänta och ägnar all kraft åt sitt stundande framträdande. Allting måste sitta perfekt.

På Mariatorget i Stockholm regnar det lätt. En grupp mammor trotsar vätan och tar kort på sina fyraåringar, som tittar på en fotograf, som tar kort på Loreen. Hon är mitt i förberedelserna inför sin medverkan i schlager-EM i Azerbajdzjan där hon ska representera Sverige med hitlåten "Euphoria".

"Jag tror att hon vinner", säger en av mammorna och nickar mot ungarna som klättrar runt på marken som för att förklara: "De tror det, och de brukar ha rätt. De gillade Eric Saade också".

Favorit till vinsten

Det är många som tror på Loreen. Sveriges schlagergeneral Christer Björkman har berättat om hur det surras bland han europeiska kolleger, spelbolagen har henne redan som solklar favorit och på Youtube har hennes uppträdande i Melodifestivalen spelats fler än tre miljoner gånger.

Själv håller Loreen huvudet kallt. Hon hade kunnat resa Europa runt för att göra intervjuer och tv-framträdanden, men har begränsat sig till två utlandsbesök.

Jag har varit i Norge och Finland, that's all, och det är med flit. Jag kan välja att åka runt i Europa för att promota mitt performance eller så kan jag välja the performance så att det blir bra. Det spelar ingen roll hur mycket jag promotar, om jag ställer mig på scenen och det inte är bra så är det ändå förgäves, säger hon.

Små ändringar

För Loreen handlar förberedelserna mycket om träning och om att hitta lugnet så att hennes framträdande kan bli så starkt som möjligt. Hon kommer att ha på sig andra kläder än de hon använde i Globen, men i allt väsentligt gör hon samma uppträdande i Azerbajdzjan som i Melodifestivalen.

För mig handlar det om att bli fysisk stark och sjunga ännu bättre. Ju starkare jag är desto snyggare blir rörelserna. Sedan har jag ändrat lite i koreografin, det måste man ju liksom.

TT Spektra: Så det blir inga exploderande glasburar eller andra överraskningar?

Nej för essensen är att skala ner numret. Det är det som är mitt budskap, att våga stå i min enkelhet och tro på att jag funkar precis så här. Jag behöver inget annat, det här är jag, det går inte att göra på något annat sätt.
 • Fakta/Loreen

  Ålder: 28 år

  Från: Västerås med rötter i Marocko

  Bor: Stockholm

  Tidigare: Tävlade i TV 4:s "Idol" 2004 där hon slutade på fjärde plats. Släppte singeln "The snake" tillsammans med Rob n' Raz 2005. Har gjort röster i de animerade filmerna "Shrek den tredje" från 2007 och "Smurfarna" från 2011. Tävlade i Melodifestivalen 2011 med bidraget "My heart is refusing me" och tog sig till Andra chansen där hon förlorade mot Sara Varga. 2012 var hon tillbaka med låten "Euphoria" som gick direkt till final. Där utmanade hon förhandsfavoriten Danny Saucedo. Loreen fick nästan en tredjedel av folkets röster i finalen och slog tvåan Danny med 268 poäng mot 199.

  Aktuell: Som Sveriges representant i schlager-EM. Tävlingen hålls i år i Azerbajdzjans huvudstad Baku. Sverige tävlar i den andra semifinalen den 24 maj. Lördagen den 26 maj är det final. I sommar gör Loreen en mindre turné genom Sverige och till hösten kommer hennes debutalbum.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons