Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livni lovar fälla Hamas i Gaza

Annons

Efter dagar av ökad spänning kring den belägrade Gazaremsan lovar Israels utrikesminister Tzipi Livni att använda alla till buds stående medel för att knäcka Hamas om hon blir vald till premiärminister i februari.

Spänningarna har stigit i och kring Gaza sedan i fredags, då Hamasregimen i området valde att inte förnya en halvårslång vapenvila med Israel.

Sedan vapenvilan hävdes har de militanta grupperna i Gaza utfört flera raketattacker mot södra Israel. Flera civila har skadats och Israel har utfört en serie flygangrepp som dödat en person och skadat flera.

Utvecklingen har lett till en förnyad debatt i Israel om hur situationen i Gaza bäst hanteras. Flera högt uppsatta källor inom försvarsdepartementet har uppgett att Israel planerar ett storskaligt militärt angrepp mot området.

Gaza har också blivit ett slagträ i valrörelsen inför valet i Israel den 10 februari. Både Tzipi Livni och Benjamin Netanyahu, de ledande kandidaterna till posten som premiärminister, har lovat hårdare tag mot Hamas styre.

Annons
Annons