Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Litet steg mot barnomsorg på natten

Annons

Riksdagens utbildningsutskott ställer sig bakom oppositionens motion om stimulansbidrag till kommunerna för utökad barnomsorg på obekväma arbetstider som nätter och helger. Utskottet beslutade i dag att uppmana regeringen att i sin budgetproposition komma med förslag till ett stimulansbidrag till kommunerna.

Majoriteten av kommunerna har inte barnomsorg på obekväma arbetstider. Vi tog det här initiativet för kunna stimulera kommunerna att erbjuda det på fler ställen så att fler kan jobba samtidigt som de ska känna att barnen har det bra, säger Ibrahim Baylan (S), utbildningspolitisk talesperson. Det är jätteviktigt med barnomsorg på obekväma arbetstider. Man kan inte säga att arbetslinjen gäller och sen inte erbjuda barnomsorg, säger Margareta Pålsson (M), ordförande i utbildningsutskottet.

Men hon lovar inget stimulansbidrag rakt av - "vi vet helt enkelt inte vad vi har råd med i varken i denna budget eller i nästa".

Skolverket har fått i uppdrag att genom en enkätundersökning se över behovet i kommunerna. Först 2013, när svaren trillat in, kommer Moderaterna att ta ett beslut om stimulans.

Annons
Annons
Annons