Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvartsfinalerna i EM klara

Annons

I går kväll spikades kvartsfinalerna i fotbolls-EM. England och Frankrike tog de sista platserna genom att komma etta respektive tvåa i grupp D. Det ger följande kvartsfinaler:

Tjeckien-Portugal (torsdag).

Tyskland-Grekland (fredag).

Spanien-Frankrike (lördag).

England-Italien (söndag).

Ett lag som tog sig till kvartsfinal med oväntat mycket besvär var Spanien. Ett sent segermål mot Kroatien i måndags fixade dock gruppsegern för de regerande EM-mästarna. Spanjorerna har fått kritik för att man inte visat upp samma bländande spel som i tidigare EM- och VM-turneringar. Många tycker att de spanska spelarna har underpresterat.

Nej, nej, det håller jag inte alls med om. När vi vinner så vinner vi allihop. När vi förlorar så förlorar vi allihop. Jag tycker att laget ser starkt ut, inte dåligt, sade mittfältaren Andrés Iniesta dagen efter den knappa 1-0-segern mot Kroatien, när spanjorerna mötte pressen i den lilla byn Gniewino där Spanien har sitt basläger. Vi misstar oss om vi tror att vi kommer att vinna alla matcher med 3-0, tillade Iniesta apropå Spaniens vidare öden och äventyr i turneringen.

I kvartsfinalen möter Spanien Frankrike. Ett Frankrike som förlorade mot Sverige med 0-2 i Kiev i går. För Olof Mellberg, en av de svenskar som fixade segern mot fransmännen, kan det ha varit sista landskampen. Efter matchen förklarade han att det i alla fall var hans sista mästerskapsmatch:

Ja, alltså... det är det. Men det här är något jag funderat på en tid, men det är klart det kommer kännas i höst när det börjar igen, sade han.

Anders Svensson, en annan rutinerad spelare, var dock mer säker på sin sak när framtidsplanerna kom på tal:

Jag känner ju att jag fortfarande håller på den här nivån, och då är det ingen mening med att sluta.

Genom att besegra Frankrike bröt Sverige fransmännens svit på 23 raka matcher utan förlust. Frankrikes förbundskapten Laurent Blanc menade på att laget måste höja sig inför kvartsfinalen.

Vi har fram till lördag att hitta en bättre nivå än mot Sverige, sade han efter förlusten.
Annons
Annons
Annons