Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löpsedlar säljer - eller?

/

Alla papperstidningarna har problem med att upplagorna minskar. Kvällstidningarna har de största problemen. Upplagorna minskar kraftigt. Kan det i någon liten mån bero på att löpsedlarna inte får oss köpa tidningarna tillräckligt mycket?

Annons

Här är några förslag på löpsedlar som borde sälja bra:

KUNGEN

MÅR BRA

– avlivar fantastiskt ryktesstorm

Vårt majestät säljer tidningar när han är sjuk, när han rasar mot något, när hans barn gjort något, när hans fru drottningen gjort något. Naturligtvis säljer han även när han mår bra i största allmänhet. Det är också en positiv nyhet. Positiva nyheter får oss att må bra.

JAKTFLYG

ÖVER

STOCKHOLM

INATT

Krig säljer bra. Men krigen säljer trots allt sämre ju längre bort de är. Ett krig långt borta bör helst ha några svenskar i marginalen. Ett krigshot över vår huvudstad blir en storsäljare. Kriget bör dock bryta ut i sen kvällstid så att upplagan hinner sälja slut.

......

DÖENDE

i skrumplever

Här får tidningen fylla i lämpligt namn. Det bör vara en mycket känd person. Dessutom bör personen vara känd för sina överdrivna dryckesvanor. Det finns ingen bättre (läs:mer säljande) död än död i skrumplever orsakad av för stor alkoholkonsumtion.

.......

FÖRLORAR

KAMPEN

mot hjärn-

TUMÖREN

Cancer säljer inte så bra. Den sjukdomen drabbar alla och gör att vi mår dåligt bara vi tänker på den. Men när en känd person håller på att förlora en känd kamp, då köper vi nog tidningen.

BJÖRN BORG

OPERERAD

för ljumskbråck

Kändisar som opereras för något säljer. Ljumskbråck är förvisso en allvarlig åkomma men låter som snäppet ovanför nageltrång, men ordet ljumskbråck får vara så litet att det knappt syns.

MIN FRU

STAL

MIN NJURE

En löpsedel som borde kittla. Hur gick stölden till? Hade frugan fått med sig sina älskare - alla tre kirurgerna - till makens säng? Artikeln får hitta på någon förklaring. Det går säkert.

ANFÅDD?

– du kan ha

DOLT

HJÄRTFEL

Inget säljer så bra som en sjukdom som jag inte har. Jag köper tidningen oroligt. Läser artikeln, oron går över. Alla nöjda och glada.

Förhandlingar inatt

SVENNIS

TRÄNAR

NORDKOREA

i fotbolls-VM

Förhandlingarna bestod i att innehavaren till en lilla matvarubutiken på hörnet, en asiat, möjligen en korean, sålde en burk ginseng till Svennis. "Du borde träna Nordkorea!" sa butiksinnehavaren till Svennis. "...då skulle du få hur många burkar ginseng som helst".

Det finns bara ett möjligt litet problem med dessa löpsedlar. Precis de här löpsedlarna har använts tidigare. Men det är kanske ett lika litet problem som om det är sant det som står på löpsedeln.

Fotnot: Det var Rysslands ledare Boris Jeltsin som var döende i skrumplever på Expressens löpsedel. Han dog 23 år senare av en hjärtinfarkt.

Marie Fredriksson, sångerska i Roxette, höll på att förlora kampen mot sin hjärntumör. I själva verket hade hon vunnit den och sjunger mer än på många år, tio år efteråt.

Det var en gammal kung som mådde bra. En man hade donerat sin njure till sin fru, som därefter separerade.

Lars Landström

Kulturredaktör

Annons
Annons
Annons