Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Humoristisk energikick i gympasalen

/
  • Bollkänsla med dansaren Cesar Garcia, skådespelaren Jens Nilsson och musikern Fia Forslund är lekfull, busig och rolig underhållning.

I föreställningen Bollkänsla får publiken följa med på en kombination av sport, dans och teater – faktiskt inte helt olik skoltidens idrottslektioner.

Annons

Till rekvisitan hör en plint och en typisk gympasalsbänk och i skenet från två kraftiga strålkastare rör sig de medverkande över golvet i både brottning och fotbollsmatch. Basket övergår i tango och en målgest blir afrikansk dans, till publikens stora förtjusning. Någon inspelad musik behövs inte, det skrikande ljudet av gympadojornas snabba framfart blir en del av rytmen tillsammans med basketbollar som studsas och kastas. Innebandyklubbor klappar i golvet och svingas i luften, gympaskorna fungerar som stepskor och en visselpipa signalerar när det är dags att övergå från en aktivitet till en annan.

Det enda instrumentet som används är någon typ av xylofon som plingar behagligt under ett av föreställningens få lugna partier. Bollkänsla är inte bara lekfull och busig underhållning, det är roligt också. Replikerna är få och i stället använder sig de medverkande av ljud, gester och minspel som gör att publiken förstår vad som händer.

Scenkonstbolaget beskriver hur föreställningen handlar om "självkännedom och respekt, hur du är som person, både på planen och utanför den". Antagligen är det tanken med att den skickliga trion plötsligt genom ljud och kroppsspråk förvandlas till kor, apor och ettriga hundar.

Just det partiet är det enda som är något oklart och mest ett kaos av brölanden och skrik. Trots det är Bollkänsla en 45 minuter lång energikick som är lätt att ta till sig och vem hade kunnat ana att bollsport kunde vara så humoristisk? Till och med undertecknad kan efter att ha sett detta titulera sig sportintresserad och något mindre bollrädd.

Bollkänsla

Av: Martin Hasselgren

Medverkande: Fia Forslund, César Garcia, Jens Nilsson

Premiär på Konsertteatern i Sundsvall på lördagen.

Lisa Näs

Annons
Annons
Annons