Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kongressledare bakom Romney

Annons

Republikanen Mitt Romneys ansträngningar att vinna stöd från konservativa verkar bära frukt. Två viktiga kongressledare har ställt sig bakom hans strävan att bli partiets kandidat i presidentvalet den 6 november.

Representanthusets talman John Boehner och senatens minoritetsledare Mitch McConnell deklarerade på tisdagen att de stöder Romneys kandidatur.

Det står klart att Mitt Romney vinner vår nominering och jag är stolt över att stödja Mitt Romney och få göra att jag kan för att hjälpa honom att vinna, sade Boehner som under månader vägrat ta ställning för någon av aspiranterna.

Sedan främste medtävlaren Rick Santorum kastade in handduken i förra veckan verkar allt klart för att Romney på partikonventet i augusti ska utses att utmana president Barack Obama. Ytterligare två kandidater finns kvar: Newt Gingrich och Ron Paul, men de anses chanslösa.

Romney har av konservativa inom partiet länge ansetts för liberal. Hans interna lobbyverksamhet verkar dock krönas med framgång och hans stöd bland partiets konservativa växer, visar nya mätningar.

Fortfarande har dock flera framträdande konservativa ännu inte valt att stödja den förre Massachusettsguvernören. En av den är Santorum, en annan är Tea Party-rörelsens favorit, förre Alaskaguvernören Sarah Palin.

Annons
Annons
Annons