Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kompositören Marvin Hamlisch död

Annons

Den amerikanska kompositören Marvin Hamlisch har avlidit - 68 år gammal.

Han var mest känd för musiken till filmer som "Blåsningen" och "Våra bästa år", samt sitt samarbete med Barbra Streisand.

Marvin Hamlisch nådde lika stor framgång inom musikalvärlden som när han skrev för filmen eller arrangerade för tv, framförallt på 1970-talet. Mest känd är kanske musiken till den klassiska filmen "Blåsningen", där Paul Newman och Robert Redford lurades på vita duken till tonerna av Scott Joplins ragtimemusik, som Hamlisch arrangerade.

Streisand

Han skrev även musiken till Redford och Barbra Streisand-filmen "Våra bästa år" och arbetade ofta just med Streisand som han var kapellmästare åt, bland annat på hennes världsturné 1994.

Karriären började tidigt, Marvin Hamlisch var ett underbarn som skrev filmmusik redan i tonåren. Genombrottet kom med låten "Sunshine, lollipops and rainbows", som Lesley Gore fick en hit med 1965.

Klassiker

1975 skrev han musiken till "A chorus line", en av musikalvärldens moderna klassiker.

Hans mångsidighet avspeglas inte minst av att han är en av ytterst få personer som vunnit alla de fyra stora - tv-priset Emmy, filmpriset Oscar, skivpriset Grammy och teaterpriset Tony.

Marvin Hamlisch avled på måndagen efter en kort tids sjukdom, uppger amerikanska medier.

Annons
Annons
Annons