Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med ny Carnegie-ledning

Annons

Den extra bolagsstämman utsåg i dag konkursförvaltaren Rolf Åbjörnsson till ny styrelseordförande i Carnegie, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Bland övriga ledamöter återfinns Lars Söderqvist, Göran Groth och Roland Bengtsson. Även Björn Hall, med ett förflutet som finansdirektör i Skandia, ingår i den nya styrelsen.

Förslaget till ny styrelse kom från Greger Landstedt, som representerar anställda i Max Matthiessen på stämman.

Valberedningen förordade att D Carnegie & Co skulle försättas i likvidation, men förslaget röstades ned av extrastämman.

Liedholm tackade staten för att den ställde upp och räddade Carnegie när pengarna sinade i kassan. Annars hade Sverige riskerat ett eget Lehmanfall.

Valberedningens ordförande Carl Rosén sade när stämman inleddes att den inte skulle lämna något förslag till ny styrelse.

Rosén och de övriga i valberedningen hade planerat att ge Anders Fällman och de två övriga kvarvarande ledamöterna fortsatt förtroende. Men alla tre meddelade kort före stämman att de hoppar av.

Extrastämman inleddes med ett försvarstal av Fällman där han hävdade att han agerat för aktieägarnas bästa. Han pekade på att han själv är stor ägare i det tömda moderbolaget:

Han sade vidare att styrelseledamöterna i D Carnegie & Co, som är det formella namnet på det börsnoterade moderbolaget, har lagt ner ett hästjobb för att skapa ordning och reda i den skandalomsusade Carnegiekoncernen.

Aktieägaren Hans Christian Sundelin Svendsen var på stämman för att bevaka sina intressen och söka svar på en rad frågor.

Om chansen att få tillbaka något av sin investering säger han:

Anita Åkerman, som också är aktieägare, räknar inte med att få tillbaka några pengar men var på stämman ändå:

Annons
Annons