Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kings dominerade i öknen

Annons

Inget av lagen skulle egentligen vara här.

I den första matchen var det bara ett lag på planen.

Los Angeles dominerade Phoenix och vann med 4-2 i Stanley cup-semifinalen.

Två starka målvakter, Mike Smith i Phoenix och Jonathan Quick i LA, har tagit de båda överraskningslagen hit. Men i nattens match var segerreceptet för Los Angeles offensiven. Efter åtta dagars vila satte LA tempot direkt medan Phoenix, som tog åtta minuter på sig att få iväg ett skott på mål, verkade vara kvar i semesterläge. Segersiffrorna för Kings skrevs till 4-2 men hade varit större om det inte vore för Mike Smith och hans 44 räddningar i Phoenixmålet.

Vi ville komma ut och spela i ett högt tempo och gjorde det i första, sedan är det alltid lite enklare när man gör första målet, sade Anze Kopitar till viaplay.com.

Kopitar själv satte 1-0-målet efter knappt fyra minuter av den första perioden, men när den andra perioden var slut, och LA ledde skotten med 34-18, stod det fortfarande bara 2-2. Ett av Phoenix mål, kvitteringen till 1-1, var dessutom ett slagskott från halva plan, drygt 29 meter, signerat Derek Morris. Drygt två minuter in i den tredje perioden kunde Dustin Brown göra vad som kom att bli det avgörande målet i en ganska grinig match mellan två divisionsrivaler. Matchen var full av hårda tacklingar, irriterad stämning och en del slagsmål - precis som vanligt mellan lagen.

Vi har mött dem många gånger genom åren och den här tiden på året gör man vad som helst för att få ett övertag, sade målskytten Dustin Brown till espn.com.

Nästa match är natten till onsdag svensk tid. Då har Phoenix chansen att kvittera på hemmaplan innan matchserien fortsätter i Los Angeles.

Vi var inte nära i dag. Förhoppningsvis kan vi lära oss något och spela bättre i nästa match, sade Phoenix tränare Dave Tippett.
Annons
Annons
Annons