Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Käftsmäll för landslaget

Annons

Fem grader, ett dygns regnande och en rätt stillastående träning med taktiska inslag.

Fotbollslandslagets myspys tog slut med en käftsmäll.

Det var nog många spelare som sade "jävla tränare i dag", säger förbundskapten Erik Hamrén.

Scenförändringen från det första EM-lägret på Gotland kunde inte vara tydligare.

Där var det 20 grader plus, perfekta förhållanden, teambuilding, familjeaktiviteter och Eurovisionfinalen på storbildsskärm.

Efter 2,5 dagar ledigt återsamlades landslaget utan vare sig barnskratt, Loreen eller sol.

Att allvaret nu börjar kunde inte illustreras på ett skarpare vis.

Jag hade hoppats på Visbyväder, det kan jag erkänna. Och om jag hade varit klubblagstränare hade jag inte valt att genomföra träningen på samma sätt som i dag, säger Hamrén.

"Problemet" är ju att EM-premiären bara är en dryg vecka bort.

Vi behöver den här träningen. Vi har inte fokuserat på försvarsspelet alls under lägret, och det ska vi börja med i dag. Man kan inte hålla på att kolla på väderläget inför ett EM, det är bara att köra på. Jag har förklarat det för spelarna, och det känns som de har accepterat det fullt ut.

Lördagens träning bestod därför av mycket avblåsningar, en hel del instruktion och ett första jobb med försvarsspelet som inte riktigt fungerade mot Island i onsdags.

Det var just samarbetet mellan spelarna som inte var klockrent.

Enskilt försvarade vi oss bra, men vi gjorde det inte som en enhet. Men till spelarnas försvar gjorde vi sex byten i den matchen, och då är det alltid svårt för en enskild spelare att veta exakt vad han ansvarar för på en hörna, säger Hamrén.

Samtliga spelare var med i den kollektiva träningen på Råsunda, utom Johan Elmander som är med tidigast i Kiev och Markus Rosenberg - som vilar ett ömmande knä.

Hamrén igen:

Det är en ren säkerhetsåtgärd. Hade han inte haft problem med knät förr hade han kunnat träna i dag, men det är dumt att riskera något. Vi får se om han är med i morgon.

Trots det bistra vädret - flera av spelarna, däribland Zlatan Ibrahimovic, tränade i mössa - var det gott humör i truppen efter ledigheten.

Det märktes när vi samlades för lunch. Det var inte tyst när alla käkade, det var stimmigt. Och det är alltid härligt.
Annons
Annons
Annons