På allehanda.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Justin Bieber redo för vuxen publik

+
Läs senare

Han har redan vunnit tonårstjejernas hjärtan. Nu är flickidolen Justin Bieber redo att erövra resten av världens befolkning.

Det är tyst, så tyst på det exklusiva hotell i den flotta Osloförorten Holmenkollen där Justin Bieber befinner sig. Bara tre vakter väntar utanför popstjärnans svala tvåvåningssvit, och de verkar dessutom ganska avslappnade där de står och småpratar.

Kontrasten är överrumplande. 40 minuter tidigare befann sig Bieber i ett totalt kaos av tusentals skrikande fans, en hel poliskår, journalister, fotografer och så stjärnans eget, 35 man starka, sällskap av vakter och skivbolagsfolk. Tills polisen abrupt bestämde att om inte flickidolen omedelbart transporterades bort från innerstan skulle man se till att kvällens konsert ställdes in. För hans egen och de unga fansens säkerhet.

Sagt och gjort. Justin Bieber smusslades ut via hotellets källare. Till mången väntande tonårsflickas stora besvikelse.

Äldre publik

Den kanadensiske sångaren har hunnit bli myndig, men fortfarande är det stå att majoriteten av hans beundrarskara är unga tjejer. Det vill han ändra på med sitt nya album, "Believe".

Förhoppningsvis kommer den här skivan att ge mig fler äldre fans. Jag hoppas på att till slut nå alla, säger han, och lutar sig tillbaka i en soffa på svitens övervåning.

Bieber menar att hans musik har förändrats i takt med att han har blivit äldre, inte minst på grund av att han gått igenom puberteten:

Nu när rösten är lägre kan jag nå en äldre publik. Och som 18-åring kan jag beröra mognare ämnen.

Usher

Skivan har han jobbat med i ett halvår. Som vanligt har hans mentor, r'n'b-stjärnan Usher, varit med på ett hörn, denna gång i egenskap av exekutiv producent.

Det var Usher som tog Justin Bieber under sina vingar när sångaren upptäcktes av managern Scooter Braun på You Tube 2008. Braun och Usher gav snabbt tonåringen kontrakt med deras gemensamma bolag, och därefter har Biebers karriär gått spikrakt uppåt.

Usher är en riktigt bra kille. Han bryr sig om mig som person och det är coolt att ha honom som mentor eftersom han har upplevt branschen och kan den utan och innan. Han har själv fattat både bra och dåliga beslut, och nu hjälper han mig att fatta så bra beslut som möjligt, berättar Justin Bieber.

"Tufft jobb"

Häromveckan släpptes retrosouliga "Die in your arms" från den kommande skivan. Låten innehåller en sampling från Michael Jacksons "We've got a good thing going", vilket knappast är en slump.

Jag ville göra en låt i Jackson 5:s anda. När jag växte upp lyssnade jag på mycket Michael Jackson, allt från "Blame it on the boogie" till "Thriller", berättar sångaren.

Även om han nu siktar på ett mognare sound och en äldre publik är Justin Bieber noga med att poängtera att han inte vill "växa upp för fort". Hans mamma var lika gammal som han är nu när hon fick honom, men själv har han inga tankar på att bilda familj.

Det är fortfarande mycket jag vill göra. Det är ett tufft jobb att vara i rampljuset hela tiden - och att växa upp i rampljuset. Jag tror att man ska undvika att ta sig själv på för stort allvar, utan bara försöka ha roligt, säger han.
 • Justin Bieber satsar på filmkarriär

  Albumaktuelle flickidolen Justin Bieber har fullt upp med sin nya skiva och den världsturné som följer skivsläppet. Men inte så fullt upp att han inte hinner planera för ytterligare en karriär - som skådespelare.

  - Jag har ett manus av Mark Wahlberg som jag tittar på, det är en film om basket, avslöjar sångaren för TT Spektra.

  Den 18-årige sångaren berättar att han fått flera erbjudanden om olika roller, men att han är noga med att inte tacka ja till vad som helst.

  - Jag försöker välja den perfekta filmen, menar han.
 • Fakta/Justin Bieber

  Ålder: 18 år.

  Bakgrund: Född i Ontario, Kanada. Upptäcktes efter att hans mamma, Patricia Lynn Mallette, lagt upp videoklipp där han sjöng på You Tube. 2008 fick han kontrakt med Scooter Braun och Usher Raymond. Gav ut en singel och en ep 2009 innan han våren 2010 släppte debutalbumet "My world 2.0" som rönte enorma framgångar världen över. Har gjort konsertfilmen "Justin Bieber: Never say never". Fram till i mars i år hade han sålt över 15 miljoner skivor.

  Aktuell: Med albumet "Believe" som släpps den 18 juni. Artister som Drake, Nicki Minaj, Ludacris, Big Sean och Taylor Swift gör gästspel på skivan. Samtliga låtar som släppts från "Believe" (en i veckan fram till skivsläppet) har gått direkt upp på förstaplatsen på Itunes singellista.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons