Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jacobsen skadad mot Brasilien

Annons

Inte nog med att Sverige förlorade träningsmatchen mot Brasilien stort 22-37. Dessutom blev Sabina Jacobsen skadad.

Vi misstänker en meniskskada och sannolikt kommer hon behöva göra någon åtgärd, säger landslagets läkare Michael Svensson-Hendelberg till expressen.se.

Sveriges handbollsdamer åkte på en stor och oväntad förlust mot Brasilien i fyrnationsturneringen i turkiska Antalya på torsdagen. Den andra förlusten genom tiderna mot Brasilien skrevs till hela 22-37 (11-18).

"Vi blev faktiskt överkörda över hela banan. Det var glest i försvaret och pressat anfallsspel. Vi hängde med till 4-4. Därefter drog brasilianskorna ifrån. Glädjeämnen var högerkanten med Hanna Fogelström och Annika Wiel Fredén. Sju mål kom från denna position," säger förbundskapten Per Johansson på förbundets hemsida.

Redan i första halvlek knäskadades niometersspelaren Sabina Jacobsen och man misstänker att det kan ta fyra till åtta veckor innan hon kan spela igen.

Det är klart att det är tråkigt, men hon kan ändå ha chans att konkurrera om en plats i OS, säger Sveriges Johansson till expressen.se.

I det svenska målet turades Cecilia Grubbström och Gabriella Kain om att stå. OS-klara Brasilien ställde upp med sitt bästa lag.

Turkiet vann över Vitryssland med 34-33. Sverige möter Turkiet på fredagen och Vitryssland på lördagen.

Sveriges damer har ett digert program inför OS. Efter Antalya-turneringen väntar närmast EM-kval mot Slovenien borta 31 maj och Tjeckien i Kristianstad 2 juni. Därefter är det träningsläger i Portugal och på Bosön, Lidingö, samt en fyrnationsturnering i Norge 13-15 juli före avresan till London och OS den 23 juli.

Annons
Annons
Annons