Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Italiensk köttbullelasagne

/

Annons

Italiensk köttbullelasange

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 förpackning färska lasagneplattor
  • 500 gram köttfärs
  • 5 solmogna tomater
  • 1 förpackning passerade tomater
  • 2 gula lökar
  • 2 matskedar hönsfond
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1 deciliter mjölk
  • 0,5 deciliter ströbröd
  • 1 deciliter riven parmesanost
  • 1 kruka timjan
  • olivolja
  • salt och peppar från kvarn

  • Blanda ströbröd med lite mjölk och låt stå och svälla en stund.
  • Blanda ner köttfärs, ägget och en hackad gullök
  • Blanda till en jämn smet. Finhacka timjan och en vitlöksklyfta och blanda ner i smeten. Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Forma till små köttbullar. Ställ in i kylen medan du gör tomatsåsen.

Tomatsås

  • Skålla tomaterna snabbt i kokande vatten. Kyl i isvatten och dra sedan av skalen.
  • Hacka i små bitar.
  • Hacka gullök, vitlök och timjan. Häll lite olivolja i en panna och stek lök och vitlök, tills löken blivit mjuk och genomskinlig.
  • Tillsätt tomathacket, de passerade tomaterna och hönsfonden.
  • Låt stå och puttra i cirka 30 minuter.
  • Lägg i köttbullarna och låt puttra i ytterligare 15 minuter. Rör ner timjan på slutet.

Bechamel

  • 0,5 deciliter mjöl
  • 1 liter mjölk
  • 3 matskedar smör
  • Smaka av med salt, vitpeppar och en nypa socker

  • Smält smör i en panna och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget tills det blir en slätsås. Smaka av med salt och vitpeppar och en nypa socker.
  • Sätt ugn på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med en klicksmör. Häll lite av bechamelen i botten, lägg ett lager med lasagneplattor. Lägg sedan ett lager med köttbullar och tomatsås. Ringla över lite bechamel och riv över parmesanost.
  • Nu varvar du resten av lagren med enbart tomatsås, bechamel och parmesanost. Täck formen med aluminiumfolie och stoppa in i ugn. Ta bort folien efter cirka 20 minuter och låt lasagnen gå klart till den fått en härlig färg.
  • Servera gärna med en fräsch tomatsallad.

Annons
Annons
Annons