Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väskan är inte packad ännu

/

Han hyllas som en av elitseriens allra bästa spelare.

Själv är lockoutade Alexander Steen mest bara tacksam.

– Jag har så jäkla kul här, säger Steen.

Annons

Alexander Steen var först in av hittills tre lockoutade NHL-spelare i elitserien och han har hunnit med att spela tio matcher, göra 14 poäng och att kalla honom dominant i elitserien är ett understatement.

Frågan är bara hur länga han blir kvar här? NHL-ledningen och spelarfacket NHLPA har börjat prata med varandra och NHL har lämnat ett bud som NHLPA ska granska med lupp.

– Det är ett steg i rätt riktning så nu kan man börja förhandla, säger Alexander som inte vill gå in i detalj om vad det nya budet innebär. Men han är i alla positiv till att något händer.

– Men det är ju inte så att jag har väskan packad och klar, säger Steen.

Så just nu är det en dag i taget och fokus på Modo Hockey som gäller och han trivs med livet i Ö-vik och hockeylivet i stort.

– Jag har så jäkla kul och jag är enormt tacksam för att Markus (Näslund), Peter (Forsberg), Ulf (Samuelsson) med flera som gett mig den här möjligheten. De har gett mig chansen att spela hockey och jag stortrivs, säger Alexander.

Hur upplever du elitserien?

– Det är en grym serie. Alla har bra teknik och spelsinne och lagen håller hög klass. Sedan är det ju en utmaning med större rink.

– Det som kanske saknas är den där intensiteten i matcherna, den intensitet som finns i NHL.

Du tycker inte det är en "försiktig" hockey?

– Nej, men det är ju stor press på de lag som hamnar i botten. Åker man ur tappar man miljoner kronor. Blir man sist i NHL får man ett av de första draftvalen. Men jag tycker inte att spelet skulle vara för strukturerat här.

– Jag har inget att gnälla över och hockeymässigt njuter jag. Jag har fått möjligheten att spela i två fantastiska ligor.

Så du är inte stressad över den här situationen?

– Nej, jag hade på känn att det skulle bli lockout och det är bara att gilla läget. Nu följer jag med och ser vad som händer och under tiden är jag som sagt glad över att kunna spela med Modo.

Du lockades aldrig av spel i KHL?

– Jag var inte sugen på Ryssland. Det är roligare att leva och må gott här.

Annons
Annons
Annons