Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Steen till Ö-vik - men besked från Konkurrensverket dröjer

/

Alexander Steen hoppas på spel i Modo. Något besked från Konkurrensverket är däremot inte att vänta i veckan.

Annons

– Han är på väg hem från Nordamerika och kommer då att träna med Modo. Vi räknar med att Hockeyligan inser att de har fel och att Konkurrensverket kommer att fälla dem. Och att det då blir grönt för Alexander att spela inom kort, säger Kalle Bodén, Steens agent, till Sportbladet.

Konkurrensverket har ifrågasatt Hockeyligans beslut, det om att korttidskontrakt med NHL-spelare inte är tillåtna under lockouten. KKV har begärt svar på några frågor, svar som man nu har fått av Hockeyligan, och ska utreda ärendet vidare.

Kalle Bodén säger till Sportbladet att han tror att ligan kommer att riva upp det tidigare beslutet.

– Det verkar ganska uppenbart. Hockeyallsvenskan vek ner sig efter sina kontakter med konkurrensverket. Konkurrensverket har gjort sina uttalanden. Jag tror Hockeyligan kommer att inse att man inte kan ha sådana begränsningar. De kommer att tillåta NHL-spelare inom kort och då kommer Alexander att stå i startgroparna.

Men det dröjer sannolikt minst en vecka innan något besked kommer. Sent i fredags eftermiddag fick Konkurrensverket in svaret från Hockeyligan angående beslutet att stoppa NHL-spelare.
– Det tar nog minst en vecka att värdera all information och fatta ett beslut, säger Angelo Skog, sakkunnig på Konkurrensverket, till TT.

Annons
Annons
Annons