Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Steen ersätter Påhlsson?

/

Modo Hockey har sin stjärnvärvning Samuel Påhlsson långtidsskadad och allt talar för att det blir en NHL-lockout.

Därför hoppas Modo att Alexander Steen ska spela med klubben under hösten.

Annons

Det är en dryg vecka sedan som Samuel Påhlsson drog av hälsenan under ett barmarkspass, vilket skapade en minst sagt stressad situation hos klubbledningen. Skadan innebär att Påhlsson inte kan spela med laget förrän i bästa fall vid jultid och han är naturligtvis i det närmaste omöjlig att ersätta.

Men...

De senaste dagarna har Alexander Steen tränat med Modo och enligt uppgifter till Sporten vill han spela med Ö-vikslaget om det blir en lockout.

28-årige Steen spelade med Modo säsongen 2004/05 och har sedan dess gjort åtta säsonger i NHL, de fem senaste säsongerna har han varit en av St. Louis Blues viktigaste pjäser. Steen har också sagt att han ser Örnsköldsvik som "hemma" och han har också byggt hus där.

Modo Hockeys general manager Markus Näslund blir fårordig på frågan varför Steen tränar med A-laget och han säger att frågan är känslig och att han inte vill kommentera den, men säger i alla fall så här:

– Alexander kommer att träna med oss ett tag framöver, sedan får vi se. Det är svårt att veta då vi vet ingenting om framtiden.

Klubbarna i Hockeyligan har kommit överens om att man inte ska skriva korttidskontrakt med lockoutade NHL-spelare, skriver man kontrakt ska de gälla säsongen ut, vilket är en omöjlighet då de flesta NHL-spelarna sitter på gällande kontrakt.

Det finns dock en passus, då det enligt uppgift ska finnas en överenskommelse att man får ersätta en långtidsskadad nyckelspelare, och det är där Alexander Steen kommer in i bilden.

– Tyvärr, jag kan inte uttala mig om det, säger Markus Näslund.

Läs också: "Inga NHL-spelare på korttidskontrakt"

Annons
Annons
Annons