På allehanda.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Segertåget rullar vidare

+
Läs senare
/

Modo verkar vara oslagbart i svensk damhockey. I helgen blev det ytterligare en dubbelseger – 3–0 mot Brynäs på lördagen och 4–1 mot Leksand i går.

Matchen mot Brynäs, som för övrigt var en repris på vårens final, var en jämn match där Brynäs vann skotten. Men Erika Grahms två mål i första perioden och Valentina Lizanas målvaktsspel gjorde att Modo kunde kontrollera matchen, och i mitten av sista perioden kunde Maria Lind definitivt avgöra matchen med sitt 3–0-mål.

På söndagen så mötte man Leksand och i inledningen av matchen såg det ut som att segersviten skulle spricka för det var bortalaget som började klart bäst. Lizanas ersättare i målet för dagen, Caroline Hermansson, räddade laget i första halvan av perioden.

Men ett bra lag har flyt och i slutet av första kunde Emma Nordin ändå ge Modo ledningen. I mitten på andra perioden så kvitterade Leksand helt rättvist men bara två minuter senare gav Elin Johansson hemmalaget ledningen igen och efter det så var det Modo för hela slanten.

– Starkt av oss att vinna då vi inte spelar så bra men vi har fyra femmor som jobbar hårt och det är ju det som fäller avgörandet i många matcher, säger Valentina Lizana.

 • MATCHFAKTA

  Riksserien

  Modo–Brynäs 3–0 (2–0, 0–0, 1–0)

  M: Erika Grahm 2, Maria Lind.

  Skott: 23–27.

  Utv, Modo: 3x2. Brynäs: 1x2.

  Modo–Leksand 4–1 (1–0,1–1,2–0)

  M: Emma Nordin, Elin Johansson, Olivia Carlsson, Erika Grahm. L: Iveta Koka´.

  Skott: 22–20.

  Utv, Modo: 2x2. Leksand: 1x2.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons