Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samuel Påhlsson taggar upp

Modo Hockey har nu haft sin officiella ispremiär. Tusentals Ö-viksbor lockades till Fjällräven Center för att se Markus Näslunds nybygge.

Annons

Modo Hockey var uppdelade i två lag kryddade med juniorer när ispremiären 2012/2013 arrangerades i Fjällräven Center. Det röda laget med spelare som Niklas Sundström, Dave Spina och Per-Åge Skröder tog en snabb ledning genom att vinna momentet "Skills competitions" samtliga delar. I det vita laget fick bland andra Marcel Müller, Mattias Ritola och Ladislav Nagy se sig besegrade.

Evenemanget delades in i olika delar. Först skulle det hårdaste skottet utses. Richard Stehlik vann klart genom att skjuta 164 kilometer i timmen, vilket gav 1-0 till det röda laget. Straffläggningen var nästa punkt och även den vanns av det röda laget då Dave Spina gjorde det enda målet. Näst på tur var en teknikslinga som genomfördes som en stafett med de båda lagen. Även den delen vanns av det röda laget vilket gjorde att det stod 3-0 inför internmatchen som bestod av en periods ishockey.

Dave Spina öppnade målskyttet, och gjorde även ett till mål i matchen. Nichlas Torp blev också lite oväntat tvåmålsskytt i det vita laget. Tack vare det röda lagets målmässiga övertaget från skicklighetsövningarna räckte det dock inte för de vita, det röda laget vann med 5-4.

Samuel Påhlsson, som fick det absolut största jublet när han presenterades på isen, har aldrig varit med om något liknande arrangemang.
- Jag tycker att det var lite annorlunda och något man inte varit med om tidigare, säger Samuel Påhlsson.

Påhlsson med en lång NHL-karriär bakom sig har inte spelat en hockeymatch i Modo sedan år 2000.
- Nu längtar jag till att komma igång på allvar, jag är taggad inför säsongsstart, säger Påhlsson.

Ulf Samuelsson och Markus Näslund är tydliga med målsättningen inför säsongen, att placera sig topp fyra i serien. För att nå dit tänker Samuelsson jobba hårdare med försvarsarbetet än förra säsongen.
- Vi ska jobba mer med det defensiva, och ska till en början under säsongen jobba hårt med de defensiva bitarna. Just detaljerna i försvarsspelet är något vi lärt oss från förra säsongen, att vi måste jobba hårdare med den biten, säger Ulf Samuelsson.

Publiksiffran noterades på 4 000 besökare, enligt Modo Hockeys informationsansvarige, Patrick Edlund.

Målskyttar:
Röda laget:
Dave Spina 2

Vita laget:
Nichlas Torp 2, Marcel Müller, Björn Svensson

Annons
Annons
Annons