Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påhlsson överväger Modo

/
  • Samuel Påhlsson avslutade NHL-säsongen med Vancouver Canucks. Nu är frågan om Vancouver blir hans sista nordamerikanska klubb. Påhlsson överväger att nappa på Modos erbjudande och flytta hem till Örnsköldsvik för gott.

Samuel Påhlsson överväger att flytta hem till Modo och Örnsköldsvik. Ett svårt och stort beslut, för den defensivt skicklige centern.

– Jag och min fru har bott här borta under större delen av våra vuxna liv. Det är ett stort steg att flytta, säger Påhlsson.

Annons

Han har varit namnet på många Modosupportrars läppar den senaste tiden, 34-årige Samuel Påhlsson. Forwarden, som inledde säsongen i Columbus men hamnade i Vancouver i slutänden, har gång efter annan kopplats samman med Ö-viksklubben. Modos general manager Markus Näslund gör heller ingen hemlighet av att han gärna ser att Påhlsson flyttar hem från Nordamerika.

– I nuläget finns inte så mycket att säga om min framtid. Jag och min familj funderar över att flytta hem men det är ingenting som är klart, säger Samuel Påhlsson och fortsätter:

– Det finns mycket som väger för och emot och det är ett stort beslut att ta. Jag och min fru har trots allt bott här borta under större delen av våra vuxna liv. Samtidigt har vi familj och vänner hemma i Sverige.

Fram till den 1 juli är det bara Vancouver bland NHL-klubbarna som har rätt till att förhandla med honom – sedan kan övriga klubbar ge sig in i leken

– I så fall måste jag gå förbi 1 juli och egentligen vill jag inte vänta så länge. Jag vill ta ett beslut tidigare än så. Vi får väl se om jag gör det.

Övriga elitserien?

– Nej, det blir ingen annan elitserieklubb. Om jag flyttar hem spelar jag med Modo.

Om drygt tre veckor åker Samuel Påhlsson och familjen hem till Örnsköldsvik.

Kanske för gott.

Annons
Annons
Annons