Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NHL-proffset ville till Modo

/
  • Matt Duchene ville spela hockey i Modo, men kunde inte då Modo redan har två spelare utanför Europa i laget.

Superstjärnan Matt Duchene ringde Peter Forsberg och hörde sig för om spel i Modo under lockouten. Duchene får istället debutera mot just Modo.

Annons

Modo Hockey var Matt Duchenes förstaval i Sverige. Duchene ville till klubben idolen Peter Forsberg är fostrad i, och nu leder som assisterande general manager.

- Jag ringde Peter Forsberg, men de hade redan två kanadensare så det fanns ingen plats för mig, säger Matt Duchene till Hockeyexpressen.se.

Duchene fick chansen att spela med sin idol när Forsberg gjorde ett tre matcher långt comebackförsök i Colorado för två säsonger sedan.

När Duchene nu söker en klubb under lockouten var det självklart att höra av sig till just Forsberg och Modo. Något spel i Modo blir det däremot inte. Modo har redan två spelare utanför Europa i klubben genom Richie Regehr och Kyle Cumiskey.
- Jag sa till honom för ett tag sedan att om det skulle bli lockout skulle jag slå honom en signal. Jag ringde honom, men de hade redan två kanadensare så det fanns ingen plats för mig, säger Duchene till Hockeyexpressen.

Duchene skrev då istället på ett kontrakt med Frölunda, som hörde av sig till Duchene dagarna efter kontakten med Forsberg och Modo. Kontraktet i Frölunda gäller i två månader.

När Modo möter Frölunda på lördag får istället Duchene debutera mot Modo.

Annons
Annons
Annons