Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Müller avgjorde på omdiskuterat mål

Modo tog ännu en seger i elitserien, men det blev dramatiskt in i det sista. Ladislav Nagys 0-2 blev inte alls matchavgörande, utan det blev Marcel Müllers 2-3 efter omdiskuterat förarbete av Alexander Steen.

Annons

Klicka här för att komma till Livebloggen

Tredje perioden (ställningen 2-3)

Redan i den femte minuten utökade Modo till 2-0 efter ett mönsteranfall av Modo. Alexander Steen styrde ut ett långt backuppspel i mittzon till Marcel Müller som trampade in över blå och hittade Ladislav Nagy på bortre ytan.

Det snygga målet gjorde nog att man slappnade av en aning, men det straffar sig iofta i ishockey. Efter 12:11 var matchen helt jämn sedan Niklas Sundström haft ett olyckligt byte med onödigt pucktapp i egen zon. De hela kom att avgöras efter 16:46, ett avgörande som fick hela Lindab Arena att koka av missmöje.

Hemmapubliken tyckte att Alexander Steen knuffade in den puckförande Röglebacken Lasse Kukkonen i sargen på ett otillåtet sätt. Steen vann pucken lätt på detta vis och hittade sedan Marcel Müller som inte gjorde något misstag. 3-2-segern gjorde att Modo nu klev upp i serieledning.

Skott: 9-9 (totalt 31-40)

Andra perioden (ställningen 0-1)

Det var Modo som till slut bröt målnollan i Ängelholm. Richie Regher, Modos specielle powerplay-back, nöp till direkt på ett sidledspass av Alexander Steen i periodens enda powerplay-spel. Pucken susade precis förbi Peter Öberg som hoppade undan för pucken i sista stund. Öbergs insats gjorde att Martin Gerber inte såg någonting överhuvudtaget av trissan innan det var dags att raka ut den ur kassen.

Spelmässigt var det emellertid hemmalaget som hade det mesta av det bästa i mittenakten. Redan efter fem minuters spel hade man haft två sylvassa lägen för ett ledningsmål. Modo har dock haft ytterligare ett stolpskott i matchen genom Alexander Steen.

Matchen fortsätter att vara vidöppen och det visar inte minst skottstatistiken. 16-16 blev det i den andra perioden, totalt 31-22 till Modo alltså.

Första perioden (ställningen 0-0)

Modo sköt femton skott under den inledande perioden, hemmalaget Rögle sex. Men matchen är fortfarande mållöst efter den första perioden nere i Ängelholm.

Gästande Modo har haft periodens farligaste lägen, bland annat två skott i stolpen.

Det första ramträffen var Dave Spinas efter en målvaktsretur på Per-Åge Skröders skott i den fjärde spelminuten.

Den andra kom halvvägs in i första akten då Kristian Forsberg placerade skott bredvid en skymd Martin Gerber i Röglekassen tog i den bortre stolpen och studsade ut ur zon.

Matchen som sådan är väldigt öppen och det bjuds på mycket isytor åt båda håll. Hemmalagets Mike Iggulden har varit framme och testat Modo-keepern Bernhard Starkbaum vid några tillfällen, men österrikaren fortsätter hålla tätt.

Skott: 6-15

Annons
Annons
Annons