Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möt Doktor Hockey

/
  • Ö-viksbördige Anders Lindgren Walter är mannen som levererar analyser på allehanda.se när Modo har spelat match i elitserien.

Med vassa och underfundiga formuleringar har Modosupportern Doktor Hockey tagit bloggosfären med storm. ►Men vem är han egentligen?

Annons

"I samband med Modos ledningsmål så kändes det som att luften gick ur rullatordäcken hos Hävelid och Mange Johansson..."

"Att se Bulan gråta ut kring tjuvsmällar mot Luleå känns ungefär lika naturligt som att se Lars Ohly propagera för ökad privatisering i samhället."

"Resten av matchen kändes lite som en kamp mellan en välsmord (om än rätt ineffektiv) Ferrari 599 GTO och en högerstyrd Fiat Ritmo diesel."

Ni som har hunnit upptäcka Doktor Hockeys blogg känner igen stilen: seriösa matchanalyser varvade med ett och annat humoristiskt inslag.

Men vem är den mystiske hockeydoktorn?

– Jag heter Anders Lindgren Walter, är född 1981 och kommer från Domsjö ursprungligen. Jag flyttade därifrån för tolv, tretton år sedan och de senaste tre åren har jag bott i Stockholm.

– Anledningen till att jag kallar mig Doktor Hockey är att jag är doktor privat också, i mänskligt beteende. När man pratar om "mänskliga faktorn" vid exempelvis olyckor – det är sådant jag pysslar med. Och hockey kan man ju säga har mycket med mänskliga faktorn att göra.

Dina formuleringar – kommer de av sig själva?

– Ja, tyvärr flyter det bara på (skratt). Grundtanken är att vara rolig samtidigt som analyserna håller någorlunda hög nivå.

När du inte skriver, hur är du som supporter?

– Jag är ganska spänd och tyst av mig. Jag är en sådan som tappar all färg i ansiktet och andas var fjärde minut... När det börjar närma sig slutspel mår jag dåligt från det att jag kliver upp på morgonen när det är matchdag (skratt).

Ska du till Hovet och se AIK–Modo i morgon?

– Nej, tyvärr inte, frugan har paxat den tisdagen. Men det är ju ändå ett sådant sjukt publiktryck att jag säkert inte hade fått plats... Jag ska försöka se till så att dottern inte sover någonting på förskolan så kanske hon somnar i tid (skratt). Annars missar jag nog första perioden.

Din tacklingsbingo med Tollefsen, som slutade med att du gav 400 kronor till Barncancerfonden, fick en del uppmärksamhet. Har du mer på gång?

– Vi får se vad jag hittar på. Det gäller att hitta någonting som har flera fördelar. Tacklingsbingon var bra på två sätt, dels handlade det om att Tollefsen skulle bli överkörd och dels fick Barncancerfonden pengar. Det var ungefär samma upplägg i fjol men då var det Tollefsen som skulle tackla bland andra Per Ledin och Rikard Wallin.

Tyvärr är det väl ingen given tacklare i Modo den här säsongen?

– Nej, inte direkt. Jag hade förhoppningar om att Müller skulle vara tyngre, men han är ju lite mer av en lirare. Men man vet aldrig, ibland slår det ju snett för en sån som Kempe som kan smälla på rätt ordentligt.

Annons
Annons
Annons