Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos första steg mot Europatiteln

/
  • Hur många måljubel blir det för Victoria Samuelsson och Sandra Halldén på hemmaplan i helgen?

Motståndet är än så länge väldigt obekant.

Men Mododamerna kliver in i EWCC, Europacupen, med ett enda mål:

– Vi ska ta guld, säger tränaren Mikael Nilsson.

Annons

Tack vare SM-guldet i våras öppnades möjligheten för Modo att delta i europacupen, och tack vare att Modo får arrangera ett av gruppspelen blir turneringen inte så blodig ekonomiskt för klubben.

– Om vi går vidare till Zürich kostar den resan 90-100 000 kronor. Nu när vi står som värd får vi ett bidrag och förhoppningen är att det ska bli en slant över i slutänden, säger Mikael Nilsson.

Gästar Örnsköldsvik och Fjällräven Center under gruppspelet gör danska Hvidovre, norska Vålerenga och lettiska Laima Riga. Tränare Nilsson medger att Modo inte har någon större koll på motståndarna – men räknar med att Ö-vikslaget är det klart starkaste.

– Vi vet vilken kapacitet vi har och gör vi bara det vi ska så borde vi inte ha några problem med att ta oss vidare till nästa omgång. Man är väl lite rädd för att det ska bli "dåliga" matcher, men förhoppningsvis kommer de att hålla hyfsad kvalité, säger Mikael Nilsson, som menar att det sett bra ut på träningarna under veckan.

– Fokus just nu ligger mycket på passningsspelet; att vi ska vara väl förberedda när pucken kommer och att vi ska låta den göra jobbet. Det är mycket kvar att träna på men jämför man med hur det såg ut i våras ser det mycket bättre ut.

Modo har för övrigt tre spelare som blev uttagna i landslaget i går; backen Johanna Olofsson och anfallarna Erika Grahm och Maria Lindh. Lägg därtill att Mikael Nilsson själv åker med som assistent till förbundskapten Niclas Högberg till turneringen i Finland i början av november.

– Jag fick en förfrågan och tackade ja. Det ska bli intressant och det hade varit kul om det fungerade så pass bra att man fick vara med på hela resan, fram till VM i Ottawa i april. Men det måste fungera med klubblaget också, säger Nilsson.

Annons
Annons
Annons