Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modojuniorerna gick tuff match

Inte förrän i slutet av juli går Modos juniorer på is i Fjällräven Center.

Men vi kan redan nu lova att det har lagt en av säsongens allra tuffaste matcher bakom sig efter bergsklättring i Skule och över 40 kilometers löpning i kuperad terräng.

– Jobbigt är det men samtidigt ett bra sätt att sammansvetsa gruppen nu när vi dessutom har en del nya killar, ansåg juniortrion med Victor Olofsson, Daniel Hörnqvist och Andreas Nordin.

Annons

Över 40 juniorer genomförde det här tuffa uppdraget och självklart fanns juniorledningen med nye bossen Per Svartvadet med och servade grabbarna med mat och dryck, samt en hel del omplåstring på grund av diverse skavsår och blåsor under fötterna.

– Tidigare år har de åkt iväg på träningsläger över tre dagar, men nu valde vi ett litet annorlunda upplägg. Det inleddes med två dagar på hemmaplan med kostutbildning och träning.

Modo anlitade två heltidsanställda kockar som normalt arbetar för en av klubbens huvudsponsorer och under deras ledning fick killarna lära sig diverse matlagning, samt även hur man hanterar alla "verktyg" som behövs i köket.

– Vår grupp fick bland annat göra en lasagne och även om den inte höll samma klass som mammas så var den riktigt god. Överraskande god, skrattade Victor, Daniel och Andreas.

Igår bytte de ut kockknivar mot löparskor och begav sig ute i terrängen vid Skule, Näske och Köpmanholmen. Det handlade mest om löpning men också med olika inslag av tävlingsmoment där huvudsyftet var att jobba tillsammans i grupp.

– Juniorerna har tränat bra hela våren och Jocke (läs Bäckström) som sköter fysträningen ger alla bra betyg. Så rent träningsmässigt, och även när det gäller inställning, vågar vi påstå att vi ligger i framkant.

– Det är vår uppgift att ge killarna bra förutsättningar och även om platser är fyllda ska de som är mogen få chansen i A-laget. Det är upp till juniorerna att visa en bra sida så att Uffe (läs Samuelsson) känner att det finns alternativ.

Efter gårdagens "maratonpass" som började med frukost i Fjällräven Center 06.00 på morgonen och slutade vid 16-tiden på eftermiddagen kan Modojuniorerna dra sig tillbaka ett tag.

Pusta ut ordentligt, njuta av sol och bad.

Men om bara några veckor är det dags att gå på is igen.

Annons
Annons
Annons