Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo visade hög klass i två perioder

Modo klarade utan problem av danska Hviodre i första gruppspelsmatchen i EWCC, europacupen.

– Vi var nonchalanta samtidigt som det var mycket nerver med i bilden. Men sedan sa vi till varandra att släppa loss både ute på isen och i båset och det blev ju avsevärt mycket bättre, konstaterade lagkaptenen Erika Grahm efteråt.

Annons

Det blev till sist solklara 6-0 för Modo i öppningsmatchen och bortsett från den första perioden visade Mododamerna hög klass som lovar gott inför fortsättningen av turneringen där Modo i morgon möter norska Vålerenga och slutligen lettiska Laima Riga på måndagkväll.

– Vi var nog kvar i gårdagskvällen och inte riktigt förberedda på det här. Men de två avslutande perioderna var riktigt bra och de tar vi med oss, sa tränaren Mikael Nilsson.

I första perioden var det målvakten Caroline Hermansson som såg till att Modo behöll sin nolla. Hon spelade riktigt bra när övriga lagkamrater åkte omkring och gjorde det mesta fel ute på isen.

Men som sagt. Mododamerna tog sig samman och spelade på topp i de två återstående perioderna då Hviodre faktiskt bara mäktade med sex skott (!) mot Hermansson i kassen.

Modo gjorde sex mål framåt och var egentligen närmare 10-0 än Hviodre en reducering, så överläget var Sveriges bästa hockeylag

– Skönt att den här matchen är avklarad och nu ska vi ladda om och visa att vi kan spela bra i tre perioder också, skrattade Erik Grahm samtidigt som hon blickade fram emot matchen mot Vålerenga.

Fakta EWCC

Hviodre-Modo

0-6 (0-1, 0-3, 0-2)

Målen:_ 0-1 (9,41) Erik Grahm (Tina Enström/Johanna Olofsson), 0-2 (22,14) Victoria Samuelsson, 0-3 (26,48) Tina Enström (Erika Grahm/Sandra Halldén), 0-4 (28,12) Lisa Edman (Elin Johansson/Victoria Samuelsson), 0-5 (45,46) Sandra Halldén (Lisa Edman/Erika Grahm), 0-6 (58,52) Matilda Holmberg (Tina Enström/Sandra Halldén).

Skott: 14-36

Publik: 274

Annons
Annons
Annons