Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo värvar Alsenfelt

/

I fredags blev det officiellt att Mikael Tellqvist lämnar Modo. Nu är det klart med hans ersättare, 25-årige Växjö-målvakten Oscar Alsenfelt.

Annons

Ishockey

– Det känns jättespännande och kul. Det har alltid varit en dröm att få representera en anrik klubb och jag är glad över att ha fått den här möjligheten, säger Alsenfelt i ett pressmeddelande från Modo Hockey.

Det har länge ryktats att Alsenfelt varit på gång till Modo och en koppling har varit att Alsenfelt dels storspelade mot Modo i kvalserien för ett år sedan, dels att han jobbat med Modos målvaktstränare Maciej Szwoch.

– Man vinner aldrig någonting utan en bra målvakt – och man går heller inte upp i elitserien utan en bra målvakt. Självklart hade Oscar stor del i Växjös elitserieavancemang, säger Maciej Szwoch.

– Oscar är en målvakt som vi hoppas och tror är redo att ta nästa steg i sin karriär. En tekniskt duktig målvakt som spelade sin bästa hockey under fjolårets kvalserie när det var mycket som stod på spel, säger Modos general manager Markus Näslund.

Annons
Annons
Annons