Annons

Modo värvar Alsenfelt

/

I fredags blev det officiellt att Mikael Tellqvist lämnar Modo. Nu är det klart med hans ersättare, 25-årige Växjö-målvakten Oscar Alsenfelt.

Ishockey

– Det känns jättespännande och kul. Det har alltid varit en dröm att få representera en anrik klubb och jag är glad över att ha fått den här möjligheten, säger Alsenfelt i ett pressmeddelande från Modo Hockey.

Det har länge ryktats att Alsenfelt varit på gång till Modo och en koppling har varit att Alsenfelt dels storspelade mot Modo i kvalserien för ett år sedan, dels att han jobbat med Modos målvaktstränare Maciej Szwoch.

– Man vinner aldrig någonting utan en bra målvakt – och man går heller inte upp i elitserien utan en bra målvakt. Självklart hade Oscar stor del i Växjös elitserieavancemang, säger Maciej Szwoch.

– Oscar är en målvakt som vi hoppas och tror är redo att ta nästa steg i sin karriär. En tekniskt duktig målvakt som spelade sin bästa hockey under fjolårets kvalserie när det var mycket som stod på spel, säger Modos general manager Markus Näslund.

Annons
Dela
  • +1 Intressant!
Annons
För att kunna se bubblare behöver du skapa ett konto.
Du får även tillgång till:
  • Spara artiklar i din personliga läslista.
  • Kommentera vårt innehåll.
  • Få lokala erbjudanden.
Skapa konto
Annons
Annons