Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo vann kampen om miljonerna

/

Modo Hockey förlorade i förvaltningsrätten, men kammarrätten ger klubben rätt och vinner (förmodligen) därmed en sex år gammal skattetvist med Skatteverket.
– Vi fick rätt på alla punkter och det känns väldigt bra, säger Modo Hockeys förre ordförande Anders Källström.

Annons

I och med att Modo Hockey fick rätt i kammarätten så slipper man betala cirka två miljoner i skatt, ett ärende som enligt Källström legat som en våt filt över klubbens ekonomi.

Bakgrunden är den att när Arenan byggdes ansåg Skatteverket att det gjordes en felaktig ekonomisk fördelning mellan bolaget Evenemangsarenan i Ö-vik AB och Modo Hockey, men klubben har hela tiden menat att det var en rimlig fördelning och att de har handlat i tron om att de har gjort rätt.

– Att vi verkligen fått bekräftat att vi gjort rätt är en stor seger och nu riskerar inte klubben längre en ekonomisk smäll, säger Källström som tillsammans med Sparbankstiftelsens Bo Forslund suttit i muntliga förhör med kammarrätten.

– Det här känns fantastiskt bra då vi hela tiden trott att vi gjort rätt, säger Källström.

Enligt Modo Hockeys klubbdirektör Anders Trollsås så har Skatteverket försökt påvisa att lejonparten av stödet från Sparbanksstiftelsen har bokförts hos arenabolaget och inte hos Modo Hockey och Skatteverket fick alltså rätt i första instans, förvaltningsrätten.

– Men vi överklagade till kammarrätten och begärde att få en muntlig förhandling med de inblandade, Källström och Forslund, säger Trollsås.

Och den förhandlingen gick så bra att kammarätten gav Modo rätt.

– Vår överklagan bifölls i sin helhet och ska man prata i hockeytermer kan man säga att vi vann med 10–0. Det här är en skön dag för oss, säger Trollsås.

Men det är inte helt säkert att Modo vunnit striden.

– Teoretiskt kan Skatteverket överklaga till högsta förvaltningsrätt men enligt våra juridiska experter är det högst osannolikt att de ens får prövningstillstånd, säger Trollsås.

Annons
Annons
Annons