Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lockout - ingen garanti för Sedin-bröderna i Modo

/
  • Det är inte alls säkert att bröderna Sedin spelar i Modo vid en NHL-lockout.

NHL och spelarfacket sitter i intensiva förhandlingar, men är inte överens. Det kan innebära stjärnglans i elitserien, men utan bröderna Sedin.

Annons

Daniel och Henrik Sedin. Två av världens bästa spelare de senaste säsongerna tränar just nu hårt i Örnsköldsvik innan de ska åka över till Vancouver.
– Många tror att vi åker hem till Sverige och har semester, men det är då allt jobb läggs ner för att kunna ha kul på vintern. Det blir inte så mycket ledig tid, säger Daniel Sedin till Nyheter24.

Spelarfacket och NHL är fortfarande långt ifrån varandra. En lockout kryper allt närmre, och bedöms av många som trolig. En lockout innebär att ett flertal NHL-stjärnor skulle lockas tillbaka till elitserien.

Daniel Sedin berättar dock att det är långt ifrån klart att Sedin-bröderna kommer spela i Modo, trots en eventuell lockout.
– Vi åker över. Vi har barn som går i skolan så vi får se lite vad som händer med lockouten. Det kommer att visa sig lite mer just när säsongen ska börja. Då kanske man får en liten aning om hur lång lockouten blir eller om det ens blir någon lockout. Men vi har bestämt oss för att åka över och vara där borta.

Ett som är säkert är att Sedin-bröderna inte kommer inleda elitseriespel med Modo. En möjlighet är att det inte blir något elitseriespel alls, utan istället ett år av ledighet.
– Ja, absolut. Vi ser inga problem med det alls. Vi kan träna på ändå.

Annons
Annons
Annons