På allehanda.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Finsk landslagskapten aktuell för Modo

+
Läs senare
/

Markus Näslunds nästa värvning kan bli finska landslagets kapten och backklippa Lasse Kukkonen. – Modo är ett alternativ för honom, säger hans agent Simo Niiranen.

Lasse Kukkonen ses enligt Sportens källor som något av en drömvärvning av Modos general manager Markus Näslund som har uppvaktat honom under flera månader.

Det har han dock inte varit ensam om att göra.

Intresset för den 30-årige backen som har varit en stöttespelare i det finska landslaget som skördat stora framgångar de senaste säsongerna är enormt.

I förra veckan började han dock att sålla bland anbuden.

Nu väljer han mellan ett fåtal klubbar.

En av dem är Modo.

Det bekräftar Simo Niiranen som är hans agent.

– Modo är ett alternativ för honom, säger han och fortsätter:

– Han har inte bestämt sig än men jag tror att han kommer göra det ganska snart. Förhoppningsvis gör han det redan i början av veckan.

Lasse Kukkonen hade i början av sin karriär en ganska offensiv spelstil men är numera i första hand känd för sina defensiva kvaliteter och har sedan han lämnade Philadelphia Flyers i NHL för tre år sedan spelat i KHL för Avangard Omsk och Metallurg Magnitogorsk.

Sporten har förgäves sökt Markus Näslund för en kommentar.

 • Fakta

  Namn: Lasse Kukkonen.

  Ålder: 30 år.

  Vikt: 85 kilo.

  Längd: 183 centimeter.

  Position: Back.

  Klubbfattning: Vänster.

  Tidigare klubbar: Kärpät, Chicago Blackhawks, Norfolk Admirals, Philadelphia Phantoms, Philadelphia Flyers, Avangard Omsk, Metallurg Magnitogorsk.

  Meriter: J18 VM-guld (1999), J20 VM-silver (2001), SM liiga-silver (2003), SM liiga-brons (2006), OS-silver (2006), VM-brons (2006), VM-silver (2007), OS-brons (2010), VM-guld (2011).

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons