Annons

En av de största slutar

Anders Söderberg, med närmare 900 elitseriematcher på kontot avslutar sin karriär. Söderbergs sista klubb på elitnivå blev Skellefteå AIK.

Anders Söderberg, med moderklubben ÖSK har avslutat sin karriär. Efter elva säsonger i Modo, och åtta i Skellefteå är det slut för den kvicke forwarden som i hela sin karriär haft skridskoåkningen som sin styrka.

Under sina 17 säsonger i elitserien blev det totalt sex SM-silver för Söderberg. Inför den här säsongen fick inte Söderberg något kontraktsförslag, och nu är alltså beslutet taget.
– Jo, jag har tagit beslutet nu. Jag har haft diskussioner med några lag, men jag känner att jag inte vill bryta upp och flytta ännu en gång för en eller två säsonger till. Vi har rotat oss i Skellefteå. Frun har jobb och vi trivs bra här. Det är klart att man skulle kunna åka utomlands och spela, men vara borta själv en vinter känns inte bra. Nu är det dags att prioritera familjen och barnen, säger Antos till Norran.se.

Efter närmare 20 år på hög svensk nivå var det ett svårt beslut att ta när Söderberg tog beslutet att lämna karriären.
– Självklart. Man har hållit på med det här i 20 års tid. Men samtidigt har man vetat att den här dagen ska komma också. Samtidigt känns det bra att man tagit beslutet nu och det känns helt rätt.

Det hade räckt med en skadefri säsong till för Anders Söderberg att kliva upp som den meste spelaren i elitserien någonsin. Söderberg har bokförts för 895 elitseriematcher, Roger Åkerström 911 och Mikael Håkansson 940.

 • Anders Söderberg

  Elitseriematcher: (Grundserie + slutspel) 895
  Poäng: 481
  Meriter: 4 SM-silver med Modo, 2 med Skellefteå. Silver i TV-pucken. Utsågs 2007 till Rinkens riddare som årets gentleman i elitserien.

Annons
Annons
Annons
Dela
 • +1 Intressant!
Annons
För att kunna se bubblare behöver du skapa ett konto.
Du får även tillgång till:
 • Spara artiklar i din personliga läslista.
 • Kommentera vårt innehåll.
 • Få lokala erbjudanden.
Skapa konto
Annons
Annons