Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barry Smith en knall i Modos tränarstab

/
  • Jan-Axel Alavaara var ingen knall när Modos nya tränarstab presenterades. Det var däremot Barry Smith, med ett förflutet i bland annat Vancouver Canucks, som skrivit ett kontrakt på ett år med Modo.

General manager Markus Näslund lovade inför presskonferensen en knorr i Modos tränaruppsättning – vi väljer uttrycket knall.
För vem kunde ana att Barry Smith, nyss fyllda 52 år och bland annat assisterande coach under fem säsonger i Vancouver Canucks, skulle bli assisterande i Modo bakom Anders Forsberg.

Annons

– Att vara i Modos tränarstab i Sverige är ungefär lika stort som att träna Montreal eller Toronto i Kanada. Det är riktigt stort alltså, säger Barry Smith och ler stort.

Det syntes långa vägar att Barry njöt av stunden när han, Jan-Axel Alavaara och Anders Forsberg presenterades i Fjällräven Center som Modos nya tränarstab.

– Jag blev både glad och överraskad när Markus hörde av sig och frågade om jag var intresserad av det här jobbet. Hockeyn är min passion och som sagt, att få vara med i Modos organisation är stort.

– I Kanada säger de också att det knappast kan bli större än att vara i just Modo, förklarade Barry Smith.

Främsta hockeymeriten är jobbet som assisterande i Vancouver Canucks i NHL, med bland Markus Näslund i laget, och det var där kontakterna knöts som nu utmynnade i ett kontrakt med Modo.

De två senaste åren har han varit i Danmark och Holland och det har att göra med att Barry behövde ett miljöombyte efter att hustrun avlidit.

– Kvar har jag tre söner och nu också en ny flickvän. Hon kommer dock inte att flytta med på grund av att hon har egen rörelse som hon är knuten till, avrundade Barry som räknar med att flytta till Örnsköldsvik i mitten av juli.

Annons
Annons
Annons