Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemkörning kan minska priset

/
  • Kör hemma innan du börjar på bilskolan, och köp eget teoriprogram för hemmabruk, tipsar Erik Berglund.

Erik Berglund kom undan med 3 000 kronor för sitt körkort. Förutom fördelen att ha övningskört genom GB-skolan, körde han också mycket hemma.

Annons

När 18-årige Erik Berglund skulle ta sitt körkort var det endast halkbaneavgiften och uppkörningsavgiften som han betalade för. Eftersom han valde bilkörningskursen som Gudlav Bilderskolan erbjuder så fick han tio stycken körlektioner som han slapp bekosta själv. 

Utöver dessa så valde Erik att övningsköra mycket hemma tillsammans med sin pappa, vilket gjorde att han klarade uppkörningen på första försöket.
– Hemma tränade jag bland annat parkering och hur man ska placera fordonet i trafiken, exempelvis vart man bör placera bilen vid en vänstersväng. Att jag fyller år på hösten var också en bidragande faktor eftersom jag då kunde köra mycket på sommarlovet, berättar Erik.

Tack vare att han hade byggt upp en bra grund hemifrån så fick han starta med lite mer komplicerade saker då det var dags att genom GB-skolan köra på trafikskola. Såsom exempelvis fickparkering och körning på landsväg. 

Han säger sig inte vara en naturbegåvning på bilkörning och inte heller är han särskilt intresserad av bilar.
– Nej, jag tror verkligen inte att jag är någon naturbegåvning. Däremot tycker jag att det är roligt att köra bil även fast jag inte är särskilt intresserad av dem, säger han. 

För att enklare klara av att ta körkortet och kanske också komma lite billigare undan så anser Erik att man bör starta med att köra hemma innan man beger sig till en bilskola. Detta för att slippa börja på noll där. Han tycker också att man kan köpa egna teoriprogram så att man själv kan sitta hemma vid datorn och träna på trafikregler och liknande.
– Att läsa många teoriböcker är ju bra, och självklart så ska man försöka köra så mycket som möjligt hemma.

Annons
Annons
Annons