Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad fläskkotlett med Gremolata

/
  • Middagstipset Sollefteå, Linda Tjällberg, grillad fläskkotlett med gremolata och sommargrönsaker.

Annons

Grillad fläskkotlett med Gremolata och sommargrönsaker.
(inspirationen kommer från Markus Aujalay)

  • 4 portioner
  • 4 fläskkotletter
  • Salt och svartpeppar från kvarn
  • 1 kvist timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör till stekning.

  • 1 kruka bladpersilja hackad
  • 2 vitlöksklyftor finrivna
  • 1 citron rivet skal
  • salt och svartpeppar från kvarn

  • 0,5 kilo färskpotatis
  • 4-6 morötter
  • 1 knippe färsklök
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 1 knippe rädisor

  • Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek snabbt på hög värmen med en timjankvist och en skivad vitlök. Ös fläskkotletterna hela tiden. Skär lite i kotletten om du är osäker på att den är genomstekt.
  • Låt den vila i fem minuter.
  • Blanda ihop gremolatan och strö över kotletterna innan servering.
  • Koka potatis, morötter och lök. Häll över olivolja och krydda med salt och peppar. Vänd ner rädisorna.
  • Lägg upp fint på tallrik och servera
Annons
Annons
Annons