Annons

Gais räddade oavgjort på tilläggstid

Kalmar såg länge ut att gå mot segern hemma mot Gais, men på tilläggstid lyckades inhopparen Jakob Olsson kvittera till 2-2.

Han tog därmed ifrån Kalmars Abiola Dauda matchhjälterollen, han gjorde hemmalagets båda mål.

Under de tre senaste säsongerna har Abiola Dauda fått begränsat med speltid i Kalmar, men i år har anfallaren från Nigeria fått Nanne Bergstrands förtroende. Dauda har förvaltat det på bästa sätt, i alla fall på hemmaplan, och mot Göteborgslag.

När Kalmar slog Häcken med 3-1 gjorde Dauda lagets samtliga mål, mot Gais gjorde han om bedriften.

Kalmar inledde matchen skakigt och Wanderson kunde ge Gais ledningen tidigt. Sedan klev Abiola Dauda in i handlingen. Första avslutade han ett mycket vackert anfall till 1-1 innan han, framspelad av Tobias Eriksson, gjorde bort Gais målvakt Henri Silanpää och rullade in 2-1.

I andra halvlek kunde Kalmar kontrollera matchen. Gais var nära ett par gånger att få till en kvittering, men Etrit Berisha i Kalmarmålet hade en mycket bra dag på jobbet och stod i vägen. Ända fram till 91:a minuten.

Inhopparen Jakob Olsson snappade upp bollen på straffområdeslinjen och med ett hårt och välriktat skott såg han till att Gais fick vända hem till Göteborg med en poäng.

Annons
Dela
  • +1 Intressant!
Annons
För att kunna se bubblare behöver du skapa ett konto.
Du får även tillgång till:
  • Spara artiklar i din personliga läslista.
  • Kommentera vårt innehåll.
  • Få lokala erbjudanden.
Skapa konto
Annons
Annons