Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ericsson vinnare på stark börs

Annons

Stockholmsbörsen fortsatte att stiga på tisdagen. Trelleborg, Ericsson och Volvo hörde till vinnarna.

När börsen stängde hade OMXS-index klättrat med 1,7 procent till 314,5. Uppgången var i linje med utvecklingen på ledande Europabörser. De positiva tongångarna berodde bland annat på förhoppningar om att Europeiska centralbanken ska vidta nya åtgärder för att hjälpa pressade banker.

Alla storbolag utom Tele 2 avslutade dagen på plus. Ericsson steg med 4,3 procent sedan JP Morgan publicerat en positiv analys av bolaget. Volvo, Boliden och Nokia var upp med över tre procent vardera.

De fyra storbankerna tog igen lite av måndagens fall med uppgångar på mellan 0,6 och 1,7 procent. Trelleborg lyfte med 6,1 procent sedan Berenberg Bank börjat följa bolaget. Första rekommendation är behåll.

Sandvik bjöd in till kapitalmarknadsdag på tisdagen. Vd Olof Faxander bedömer att efterfrågan så här långt i andra kvartalet inte ändrats från det första. Aktien gick upp med 1,2 procent. Måndagens kursraket Precise Biometrics backade med 5,9 procent.

I London steg FTSE-index med 0,7 procent. Frankfurtbörsens DAX-index var upp med 1,2 procent medan Parisbörsens CAC-index klättrade med 1,4 procent.

Annons
Annons
Annons