Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dynamitstavar låg utanför polishuset

/
  • Under fredagkvällen strödde någon ut dynamitstavar vid polisstationen i Örnsköldsvik.

Örnsköldsvikspolisen hittade ett antal dynamitstavar utspridda runt stationen sent på fredagkvällen.

Annons

Det var vid 23-tiden på kvällen dynamiten hittades vid entrén av poliser på väg in. Fler stavar upptäcktes strax utspridda runt stationen.

– Jag vill inte gå in på exakt hur mycket, men det var fler stavar än tio och färre än femtio, säger Markus Holmberg, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrlands län, till TT.

Bombgruppen i Stockholm rådfrågades och fick se bilder och kom fram till att dynamiten inte var apterad och därmed ofarlig.
– Det är oerhört dumt gjort, vansinnigt minst sagt. Och det drabbade allmänheten för det var ett antal patruller som blev låsta med att jobba med det här så andra händelser fick vänta, säger Markus Holmberg till Radio Västernorrland.

– När arbetet var klart med dynamiten var det till råga på allt någon som kom dragandes på en häst till stationen som de ville att polisen skulle ta hand om, så de har haft en hektisk natt i Örnsköldsvik.

Brottsrubriceringen för dynamiten lyder sabotage och eftersom ett polishus räknas som ett skyddsobjekt med avsevärd betydelse för rikets rättsskipning kan det ge fängelse i upp till fyra år.

Dynamiten är tagen i beslag för spårsökning och förvaras i en sprängkista. Ingen är gripen för gärningen.

Annons
Annons
Annons