Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatiska dödsolyckor i Norge

Annons

Seriekrock på Lillabältbron, sex personer nedmejade av en bil i västra Norge och en dödlig luftfärd ner i Mandalselva i sydligaste Norge - flera dramatiska olyckor i jultrafiken rapporterades från olika håll i Norden.

I Mandalselva hittades på annandag jul en svart Mercedes 600 CL med två döda i. Polisen utgår ifrån att de två är dels lyxbilens 52-årige ägare, dels en 26-årig vän som uppenbarligen fått provköra den mycket motorstarka modellen.

Olyckan inträffade av allt att döma redan natten till julafton, men eftersom ingen såg när bilen for ner i älven dröjde det något dygn innan polisen började leta just där.

Ishalka

I Årdalstangen i västra Norge utlöste ishalka på juldagen en tragisk olycka. En kvinna i 20-årsåldern förlorade kontrollen över sin bil och plöjde in i en grupp människor bestående av ett par och en familj.

En vuxen och en femårig flicka skadades allvarligt, tre vuxna och en nioårig pojke fick lindrigare skador.

Bert Brons hade precis kört förbi gruppen när olyckan hände, berättade han för BT.

Olycksföraren behandlades enligt NTB efteråt för chock.

På juldagen körde också en 20-årig man av vägen på Averøy vid den norska kusten. Han flögs till Trondheim för akutvård, men dog dagen efter.

Seriekrock

Den norska jultrafiken krävde ytterligare ett liv när en 25-årig snöskoterburen man körde in i en stolpe i Melhus söder om Trondheim före julaftonens gryning.

I Finland och Danmark var jultrafiken mindre dramatisk. Men stora störningar i trafiken rapporterades efter en seriekrock på Lillabältbron mellan Fyn och Jylland. Minst åtta människor skadades när ett antal bilar rände in i varandra i tjock dimma. Polisen spärrade av den östgående trafiken i en och en halv timme för att ambulanser skulle kunna ta sig fram, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau.

Annons
Annons