Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dackarna vann tidig seriefinal

Annons

Dackarna är bäst i Småland.

Och bäst i elitserien just nu.

I seriefinalen mot derbyrivalen Elit Vetlanda vann Målillalaget med 47-43 och befäste sin serieledning.

I lördags vann Dackarnas Fredrik Lindgren sin första VM-tävling i karriären. På tisdagen anförde han Dackarna i Smålandsderbyt och den tidiga seriefinalen mot Elit Vetlanda. En kväll som slutade på samma sätt som i lördags för Lindgren. Det vill säga med vinst.

Matchen i Målilla blev en riktig rysare. Inför matchens sista heat var ställningen oavgjord, 42-42. Då avgjorde Fredrik Lindgren och lagkamraten Darcy Ward matchen till Dackarnas fördel, efter en stilig paråkning blev det heatseger med 5-1 mot Elit Vetlandas stjärnduo Jaroslaw Hampel och Emil Sajfutdinov.

Min plan var att hålla innerspåret, för att jag visste att Darcy skulle komma där ute. Och den planen höll, det är alltid riktigt skönt att vinna sådana här matcher, sade Fredrik Lindgren efter matchen.

Vetlanda började annars matchen bäst, och ryckte till sig en sexpoängsledning i inledningen. Men Dackarna kom tillbaka, och tog över initiativet. Fredrik Lindgren var inblandad i vändningen, när han höll andraplatsen bakom lagkamraten Michael Jepsen Jensen i heat fyra och samtidigt höll VM-kollegan i Vetlanda, Jason Crump, bakom sig.

Men matchen svängde igen, och Vetlanda hade ledningen med två poäng i paus, 31-29 efter bland annat fin åkning av Emil Sayfutdinov och Leon Madsen som styrde hem 5-1 till bortalaget i heat nio.

Matchens fem avslutade heat blev lika spännande. Där ledningen växlade fram och tillbaka, men till slut kunde Dackarna ta en tung derbyskalp.

Det var spännande hela vägen, därför var det extra skönt att vinna. Jag sade innan matchen att vi skulle tänka framåt hela tiden, och ta ett heat i taget. Det lyckades vi med, och jag tycker att vi körde väldigt bra hela laget, sade Fredrik Lindgren.

Elit Vetlandas sportchef Bo Wirebrand var besviken, men konstaterade samtidigt.

Vi förlorade mot ett bättre lag, det skäms jag inte för att säga. Det var en match med väldigt små marginaler, och det är nog de två bästa lagen i serien just nu, sade han.

I Dackarna imponerade även det australiska nyförvärvet Darcy Ward, som gjorde comeback i laget efter att ha suttit i tingsrättsförhandlingar i England, där han nyligen blev frikänd.

Dackarna behåller nu serieledningen, där Piraterna är ny serietvåa efter seger med 58-31 i östgötaderbyt mot Vargarna. I kvällens övriga matcher vann Hammarby borta mot Valsarna med 46-44, och i Västervik tog hemmalaget vinsten i mötet med fjolårets SM-finalist Indianerna. Västervik vann med 48-42.

Annons
Annons
Annons