Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brioni i Elitloppsform

Annons

I fjol vann Brioni Elitloppet. I år har han saknat den riktiga toppformen - fram till nu. På Gävletravet vann Brioni Guldivisionsfinalen på 1.09,7, en rekordsänkning med tre tiondelar.

En av mina fem största segrar, jublade tränaren Joakim Lövgren.

Visserligen vann Brioni Gulddivisionen för två veckor sedan i Örebro. Men Joakim Lövgren var långt från nöjd med sin stjärntravare. Nu var det den "gamle" Brioni igen.

Han talade om för mig redan i värmningen att formen infunnit sig. Han var glad och det var ett annat tryck i honom. Tidigare har han mest haft vanliga dagar på jobbet utan att glänsa. Därför var det så jäkla skönt att han visade den här formen, det är ju bara en vecka kvar, sade Lövgren.

Caballion galopperade

Men Brioni hade fått inrikta sig på andraplatsen om inte Caballion, körd av Fredrik Larsson, galopperat 100 meter från mål i klar ledning. Sexåringen travade ett heroiskt lopp utvändigt ledande Timetosaygoodbye. I sista sväng kopplade han segergreppet och stack ifrån de övriga med ett par längder.

För tre veckor sedan galopperade även Caballion på upploppet då han kämpade mot Sanity i Umeå.

Det känns väldigt tråkigt att hästen skulle galoppera igen. Vi körde utan skor i dag för första gången och han blev lite för lätt. Därför rullade han över i galopp till slut. Caballion hade nog landat på 1.09,5 annars. Vi fick i alla fall ett nytt bevis på vilken enorm kapacitet hästen har, och Fredrik sade att det fanns krafter kvar, förklarade Caballions tränare Henrik Larsson för TT.

Brioni är inbjuden till Elitloppet. Tvåan Dileva Käll fick också en inbjudan, liksom Caballion, av Solvallachefen Tore Fyrand.

Elitloppet var väldigt långt borta för ett par veckor sedan, men efter det här loppet så känns det rätt så nära. Får vi bara det att fungera till hundra procent kan han springa väldigt snabbt på söndag, det lovar jag. Först ska jag dock se hur han tagit loppet och givetvis ta ett snack med ägaren. Men visst är man sugen på att vara med.

Vann pappans minneslopp

Håkan Wallberg var en annan mycket glad vinnare på lördagen. Med kallblodet Odin Tabac vann han "Gunnar Wallbergs minne". Håkans pappa Gunnar var under framför allt 1960-talet ledande tränare och kusk på Gävletravet med hela 15 championat.

Det känns väldigt speciellt att vinna pappa Gunnars minne. Jag hade laddat länge för det här loppet och Odin Tabac är en fantastisk häst som aldrig gör mig besviken, sade Håkan Wallberg.
Annons
Annons
Annons